Preminuo general HV-a i HVO-a Miljenko Mića Lasić, bolovao je od covida-19

08.04.2021. 20:00:00

General Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća obrane, Miljenko Mića Lasić preminuo je u četvrtak na Odjelu Covid bolnice u Splitu od posljedica zaraze koronavirusom, potvrdili su iz njegove obitelji

Lasić je posljednjih nekoliko dana bio spojen na respirator i njegovo je zdravstveno stanje bilo jako teško. Prethodno je bio na potpori kisikom. Po navodima obitelji, od covida-19 obolio je tijekom prošloga mjeseca, te se tek nakon desetak dana kada je dobio upalu pluća, odlučio za liječnički tretman.

Miljenko Mića Lasić rođen je u mjestu Uzarići kod Širokog Brijega 1954. godine. Na početku agresije na Republiku Hrvatsku priključio se dragovoljačkim postrojbama. Borio se na Južnome bojištu. Zatim je sudjelovao u organiziranju hrvatskih dragovoljačkih postrojbi u BiH te ustrojavanju Hrvatskoga vijeća obrane.

U lipnju 1992. godine postao je zapovjednik obrane Mostara, a zatim Operativnog područja Mostara, a kasnije i Zbornog područja Mostar. U akciji oslobođenja Kupresa 1994. Mića Lasić izgubio je oko. Zbog sudjelovanja u brojnim ratnim operacijama dobio je više ratnih vojnih odličja.

Prije nekoliko godina preselio se u Hrvatsku nakon što su pravosudne vlasti BiH pokrenule istragu protiv njega i niza hrvatskih časnika iz BiH. Njegovo ime spominjalo se i tijekom procesa šestorici dužnosnika Herceg Bosne.

Izvor: tportal.hr/Foto: Jabuka.tv

Izvorni autor: L. F.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.