PREMINUO LEGENDARNI ZAPOVJEDNIK! Smrt ‘Ledenog’ rastužila suborce: Milanović mu tek dodijelio posebno odlikovanje - POSLJEDNI POZDRAV

03.01.2023. 15:15:00

Hrvatski branitelji danas su s tugom doznali da je nakon kratke i teške bolesti preminuo ratni zapovjednik 105. brigade HV-a, umirovljeni brigadir Stjepan Ivanić.

Pokojni Ivanić prije samo mjesec dana od hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića preuzeo je odlikovanje Red bana Jelačića, pa je tuga i nevjerica zbog njegova odlaska još i veća.

“Čast mi je, makar i s velikim zakašnjenjem, dodijeliti vam odlikovanje Republike Hrvatske za ono što ste učinili za našu zemlju, za našu vojsku i za našu slobodu, prije trideset godina”, poručio je predsjednik Milanović uručujući mu tada odlikovanje za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama OS RH te za osobite vojne zasluge u njihovom ustroju.

Veliki vojnik iza sebe ostavio tri knjige
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta

U svojoj zasluženoj mirovini Ivanić je, piše Bjelovar.live, iz svojih vojničkih zapisa i sjećanja na ratni put 105. bjelovarske brigade napisao tri knjige. Najprije knjigu “Da se ne zaboravi”, potom 2016. godine izdaje knjigu “Lice i naličje Domovinskog rata”, a prije pet godina izlazi njegova posljednja knjiga “105. brigada HV Bjelovar: zapovjednikovi zapisi”.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.V./Foto: Ured predsjednika

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.