Preminuo Siniša Mataija Rambo Hrvatski branitelj i jedan od najvećih heroja obrane Vukovara

10.05.2020. 11:41:00

Jučer je Vukovar izgubio još jednog heroja Domovinskog rata, nenadano je u 55. godini života preminuo Siniša Mataija Rambo (Vukovar 3.12.1965 . – † Zagreb 9.5.2020.)

Siniša Mataija Rambo je bio sveratnik, na određeni na­čin, zamjenik Zvone Ćurkovića. Bio je nevjerojatno hrabar, spretan, savršen „čistač”, korektor topništva i stalno se ukazivao kada je trebalo pomoći. Zadnje je spasio Damira Markuša i Širokog koji su u opasnom pro­boju jednostavno zaspali od umora.

Od heroja obrane Vukovara na facebooku se oprostio njegov ratni kolega Damir Markuš:

Ne mogu vjerovat. Umro je Rambo, Siniša Mataija. Pa šta se još može dogodit. Dragi prijatelju, nikad te nećemo zaboravit mi hosovci sa Sajmišta. Obitelji sućut, stvara se nebeska vojska, anđeli naši. Jučer je Igor s njim pričao, još jučer, a danas…Hvala ti na svemu legendo i počivaj u miru brate naš.

Igor, ja i Rambo, u sretnim vremenima. U proboju, izranjavani, gladni, umorni od bitaka i hodanja kroz nepoznato, Igor i ja, leđima naslonjeni jedan na drugoga, od svega toga zaspali. Kolona krenula, mi ostali. Rambo je shvatio da nas nema, vratio se kroz kukuruz, koji nikad nije bio tako visok ko te godine. Probudio nas, digao, spasio. Stigli kolonu, stigli do slobode.

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Autor: