Pretres kod Gruda: U skladištu tvrtke našli veći broj aviobombi

16.06.2021. 13:09:00

Kako se dodaje, na mjestu očevida nazočni su i specijalno obučeni policijski protueksplozijski djelatnici radi potrebe deaktiviranja eksplozivnih sredstava

U skladištu jedne tvrtke u Grudama pronađeno je više avio bombi, a prema informaciji Tužiteljstva BiH koje vodi cijeli slučaj, nabava, držanje i promet, takvih bombi građanima nikako nije dozvoljena. Kako se u priopćenju navodi, postupajući po nalogu tužitelja , policijski službenici obavljaju pretrese jednog poduzeća na području općine Grude.

Kako se dodaje, na mjestu očevida nazočni su i specijalno obučeni policijski protueksplozijski djelatnici radi potrebe deaktiviranja eksplozivnih sredstava. Postupajući tužitelj koordinira rad ovlaštenih policijskih službenika na terenu, u okviru predmeta neovlaštenog promet oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene iz članka 193. Kaznenog zakona BiH.

- Tijekom daljnje istrage, biti će utvrđeno porijeklo i namjena pronađenih avio bombi, kao i svi drugi elementi potrebni za potpuno rasvjetljavanje ovog kaznenog djela. U ovom predmetu ostvarena je značajna suradnja sa građanima i lokalnom zajednicom - naveli su u priopćenju i dodali da se rad na predmetu intenzivno se nastavlja.

Izvor: 24sata/ Foto: Tužiteljstvo BiH

Izvorni autor: Franjo Lepan/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.