Pričuvnici HV-a u finalu svjetskog kupa: Anušić ne može sakriti ponos

09.04.2024. 10:26:00

Izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar obrane  Ivan Anušić  sudjelovao je na svečanom otvorenju Svjetskog kupa u gimnastici Dobro World Cup koje je održano u sportskoj dvorani Gradskog vrta u Osijeku .

Na Svjetskom kupu sudjeluje 100 svjetskih gimnastičara i gimnastičarki, kao i niz olimpijskih, svjetskih i europskih prvaka, dok je hrvatska reprezentacija sastavljena od devet sportaša.

U toj prigodi, u ime Vlade Republike Hrvatske ministar Anušić izrazio je zadovoljstvo što se Svjetski kup u sportskoj gimnastici održava upravo ovdje u Osijeku i to uz potporu grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Vlade Republike Hrvatske, kao i Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog. olimpijskog odbora.

Foto: J. Šeri

Abušić ne skriva zadovoljstvo zbog vojnika – vrhunskih sportaša

Istaknuo je pritom važnost održavanja ovakvih događaja za cjelokupan razvoj grada Osijeka, koji postaje moderan grad za organizaciju ovakvih velikih sportskih događanja: “Osijek je grad sporta, grad mladih. Ovo je ujedno i velika turistička promidžba”, kazao je ministar Anušić te podsjetio na važnost sporta za cjelokupan razvoj društva.

“Važno je naglasiti kako kontinuirano investirati u sport i sportsku infrastrukturu. Prošle godine započeli smo i važan projekt Europske regije sporta čija će titula nositi upravo Osječko-baranjska županija, koja je ovaj projekt i pokrenula. I kroz Europsku regiju sporta i ovakva događanja kao što je Svjetski kup u gimnastici, promoviramo važnost sporta koji ima ogromne koristi za društvo i društvo”, poručio je Anušić.

U finale Svjetskog kupa u gimnastici, koji se održava ovog vikenda u Osijeku, plasirali su se i vrhunski sportaši, ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske gimnastičar  Tin Srbić  u disciplini preča  i gimnastičar Filip Ude  u disciplini konj na hvataljkama. Naime, Tin Srbić aktualni je europski prvak i viceprvak svijeta, a finale Svjetskog kupa u Osijeku izborio je čak osmi put. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: SV/Foto: J. Šeri

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.