PRIHVAĆENO IZVJEŠĆE ZLATE HRVOJ ŠIPEK: Dobila podršku većine sa 77 glasova

03.12.2021. 15:34:00

U Hrvatskom saboru prihvaćeno je Izvješće o radu državnih odvjetništava u 2020. što ga je podnijela glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek. Od ukupnog broja zastupnika koji su glasali 77 zastupnika je glasovalo za, a 49 protiv.

“Svi koji će glasovati za to izvješće sudjeluju u udruženom zločinačkom pothvatu, nemate je razloga podržati, a možda imate jer se milovala vašu Gabi, milovala vašeg Tolušića i sada joj morate vratiti uslugu. Sve je isto kao u vrijeme Sanadera, samo je druga glava na čelu. Vidimo Jandrokovića, Bačića, Pupovca, uz par novih asistenata”, rekao je zastupnik Nikola Grmoja.

I ostali oporbeni zastupnici bili su protiv izglasavanja izvješća glavne državne odvjetnice, ali su ih vladajući preglasali.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković u četvrtak je najavio da će saborska većina podržati navedeno izvješće. Rekao je i da je slučaj Žalac zaključen mjesecima prije nego što je Zlata Hrvoj Šipek postala državna odvjetnica.

“Ako je tako kako piše u izvješću, onda ne vidim problem”, rekao je Plenković.

Inače, Izvješće glavne državne odvjetnice o radu državnih odvjetništava u 2020. na dnevnom redu Sabora bilo je dulje od 60 dana, pa je Most prikupio zastupničke potpise temeljem kojih je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek pozvana u Sabor. Osim na pitanja vezana uz Izvješće, u Saboru je odgovarala i na niz aktualnih vezanih uz “slučaj” Agrokor i povlačenje optužnice kao i afere Softver.

Zlata Hrvoj Šipek je ustvrdila kako u 18 mjeseci njezinog mandata nitko iz izvršne vlasti ili HDZ-a nije na nju vršio pritisak da nekoga procesuira ili odustane od procesa.

U Hrvatskom saboru u petak se glasalo i o primjeni hitnog postupka kod donošenja Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a od 122 zastupnika, 77 je bilo za, a 45 protiv.

Po hitnom postupku Sabor će raspraviti i izmjene Kaznenog i Zakona o sustavu Civilne zaštite.

Hrvatski sabor 15. prosinca završava redovno jesensko zasjedanje, a na dnevnom redu mu je više od 130 točaka.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Patrik Macek/PIXSELL

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.