PRIJESTUPNICI IZ REALITYJA Osuđen je zbog bušenja guma 20-ak auta, terorizirao Bračane

24.04.2021. 10:20:00

Arnerić je na Općinskom sudu u Splitu pravomoćno osuđen u svibnju 2019., i to na sedam mjeseci zatvora uz primjenu uvjetne osude od dvije godine. Gume je bušio u Postirama na Braču tijekom 2014. godine

Te zime Bračani nisu mirno spavali. Svakog tjedna nekoliko automobila jutro je dočekalo s probušenim gumama. Mjesec dana je bio neuhvatljiv, zbog čega su ga u Postirama, mjestu u kojem je “operirao” u noćnim satima, nazvali fantomom. U veljači 2014. godine konačno je uhvaćen, a danas je zvijezda RTL-ova reality showa “Ljubav je na selu”.

Riječ je o Željanu Arneriću (44), muškarcu koji je ljubav života odlučio potražiti kod farmerice Raseme Vladetić (65) iz Donjeg Lapca. Za sebe je u showu rekao da je jako empatičan, emotivan, vrijedan i voli pomagati drugima u nevolji. Iza njega je nekoliko kraćih veza, a sada bi volio naći ženu s kojom će “kliknuti” te koja će biti dobra prema njemu.

Željan je zbog bušenja guma pravomoćno osuđen u svibnju 2019. godine, i to na sedam mjeseci zatvora uz primjenu uvjetne osude od dvije godine.

-Bila je velika uzbuna na Braču, ljudi su stvarno bili uznemireni. Nije bilo nimalo ugodno, neki su i dežurali u svojim automobilima. To se događalo periodično. Prvo bi stradalo par automobila, onda bi bilo zatišje, pa onda opet serija izbušenih guma. Mislim da su izbušene gume na 20-ak automobila. Svi smo se iznenadili kad smo čuli da je Željan taj fantom - priča mještanin Postira prisjećajući se kako su mnogi sumnjali da gume buše vulkanizeri s Brača.

Željan, tad 37-godišnjak, nije birao svoje žrtve i na njega nitko nije sumnjao. On je čak na svom profilu na društvenim mrežama objavljivao vijesti o probušenim gumama javno se zgražajući nad time. No postao je nemaran ili očito nije mogao odoljeti porivu da nekome probuši gume i usred bijela dana.

Tako je oko podne na parkiralištu probušio gumu prodavačici iz dućana i to ga je naposljetku koštalo uhićenja. Netko ga je vidio s balkona i prijavio, a policija ga je pronašla kako ispija kavu u hotelu. Nije se opirao uhićenju. Navodno je tad od okupljenih znatiželjnika tražio da ga fotografiraju i objave na Facebooku.

  • Vidjela sam ga u toj emisiji. Željana nikad nisam doživljavala kao problematičnog, dapače, na neki način smatrala sam ga i pozitivcem, bio je drag i pristojan. Ono što je problem u ovoj priči jest da je on tad imao problema, a to što je bušio gume bilo je čisto privlačenje pažnje. Nakon tog događaja nisam ga vidjela u Postirama, povremeno ga sretnem u Splitu - kaže mještanka Postira. Dodaje kako je povremeno radio u lokalnom kafiću.
  • - Ne znam od čega danas živi - kaže nam mještanka Postira. PU splitsko-dalmatinska je nakon provedene istrage protiv njega podignula kaznenu prijavu, a slučaj je 2019. godine okončan na Općinskom sudu u Splitu.  Željan je proglašen krivim zbog počinjenja, kako nam navode, produljenog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, na način da je u razdoblju od 10. siječnja do 7. veljače 2014. u mjestu Postira, na parkiralištu pored trgovine Studenac, u četiri navrata podesnim predmetom hotimice probušio gume na različitim vozilima. Od okrivljenika su oduzeti predmeti uporabljeni za počinjenje kaznenog djela - švicarski nožić i odvijač. Oštećenicima su dosuđeni imovinskopravni zahtjevi za naknadu štete, a okrivljenik je oslobođen plaćanja troškova postupka.

Izvor: 24 sata

Izvorni autor: Tina Jokić/foto: RTL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.