PRIOPĆEJE HSP Split: Neopozive ostavke i napuštanje stranke

20.07.2020. 20:47:00

Ovim putem želimo se obratiti članstvu Hrvatske Stranke Prava kao i cijeloj javnosti.

Prošli četvrtak održana je sjednica Županijskog vijeća HSP-a Splitsko – dalmatinske županije na kojoj su se analizirali rezultati prošlih parlamentarnih izbora.

Pošto je stranka pod vodstvom Karla Starčevića i njegovih najbližih suradnika Ivice Granića, Zvonka Čapka i Nikice Augustinovića koji su ujedno bili i nositelji cijele kampanje na ovim izborima doživjela potpuni debakl, naime od 15.000 članova HSP-a na državnoj razini samo 7.500 je dalo glas na ovim parlamentarnim izborima koaliciji NHR – HSP – GO što dokazuje da ni članstvo HSP-a, a kamoli simpatizeri i glasači uopće ne podržavaju rad ovog vodstva HSP-a.

Županijsko vijeće nakon rasprave donijelo je jednoglasan zaključak da se zatraži ostavka Predsjedništva HSP-a zbog navedenih poražavajućih rezultata.

Ovo su već drugi izbori nakon europarlamentarnih gdje ovo vodstvo doživljava potpuni izborni debakl.

U subotu je održano Predsjedništvo stranke u Zagrebu gdje su predočeni jednoglasni zahtjevi Županijskog vijeća HSP-a Splitsko – dalmatinske županije.

Za napomenuti je da je Splitsko – dalmatinska županija najveća županijska organizacija HSP-a u Hrvatskoj kao i splitska podružnica.

Na sjednici Predsjedništva Karlo Starčević oštro se suprotstavio bilo kakvoj pomisli o ostavci Predsjedništva i njega samoga te čak napomenuo kako članovi ne razumiju svoje Predsjedništvo i kako bi članstvo trebalo preispitati svoje stavove prema politici koju vodi HSP?!

Kao legalisti, dužnosnici stranke koji nismo direktno sudjelovali u ovim izborima, ali obnašamo određene dužnosti u HSP-u donijeli smo sljedeću Odluku.

 

Pošto se Predsjedništvo oglušilo na zahtjeve najveće županijske organizacije HSP-a što smatramo potpunom političkom neodgovornošću, mi dolje potpisani kao izraz moralne odgovornosti i nemogućnosti bilo kakve suradnje s gore navedenim osobama koje nisu u stanju prihvatiti realno stanje HSP-a na hrvatskoj političkoj sceni podnosimo neopozive ostavke na sve funkcije te istupamo iz članstva HSP-a.

 

HRVOJE MARUŠIĆ – dopredsjednik HSP-a, član Predsjedništva i Glavnog stana te Predsjednik HSP-a Split

MARIO FRANIĆ –dopredsjednik HSP-a Split

MARIO SIČIĆ – tajnik HSP-a Split

ŽELJKO ZEČIĆ – predsjednik kotarske podružnice HSP Split 3

ARIS ZLODRE – rizničar HSP Split i kotarski vijećnik GK Kman

JAKOV PAVIĆ – predsjednik mladeži HSP Split

KARLO ČONDIĆ – dopredsjednik mladeži HSP Split i kotarski vijećnik GK Žnjan

HRVOJE STRIŽIĆ – tajnik mladeži HSP Split

 

Ovim putem obavještavamo javnost da će gore navedeni s još proširenim krugom novih članova nastaviti svoje političko djelovanje na razini Grada Splita kao neovisna politička platforma.

Izvorni autor: HSP Split

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.