Uhićeno šest pripadnika ARMIJE BiH zbog ratnog zločina u Jošanici

13.12.2022. 12:14:00

Šestoricu bivših pripadnika Armije BiH uhitila je u utorak policija na području Sarajeva i Goražda zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, potvrđeno je istog dana iz sjedišta tužiteljstva BiH uredu koji provodi istragu.

Kako se navodi u priopćenju tužitelja, osumnjičeni su pripadnici Višegradske brigade Armije BiH koja je djelovala na području istočne Bosne.

Njih je Državno tužiteljstvo teretilo za umiješanost u zločine počinjene u mjestu Jošanica kod Foče. Tu je u prosincu 1992. godine ubijeno 56 srpskih civila, među kojima su bile žene i djeca.

Tijekom istrage prikupljeni su dokazi da je šestorica uhićenih sudjelovala u napadu na selo, uništavanju imovine i ubijanju zatečenih civila.

Iz Tužiteljstva BiH tvrde da su prikupili veliki broj dokaza na osnovu kojih planiraju pokrenuti procesuiranje.

Izvor: PDN/Foto:tužiteljstvo BiH/screenshot

Izvorni autor: PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.