Priprema se partizanski dernek u Kumrovcu!

18.05.2022. 18:26:00

U Kumrovcu će ove subote (21. svibnja 2022.), bivši i sadašnji, Jugoslaveni, komunisti i partizani ponovno  održati  dernek na kojem će veličati propalu bivšu državu,  Broza i, naravno, pljuvati po svemu što hrvatski diše. Tu manifestaciju nazvali su „Dan mladosti - radosti“, a slobodno su je mogli obznaniti i onom rečenicom koju je svojedobno, kao papagaj, izgovarao „počasni Jugoslaven“ Stjepan Mesić – „Kad se voda zamuti, govna isplivaju“. Naime, tijekom velikosrpske agresije i tijekom stvaranja slobodne, samostalne i nezavisne  hrvatske države  borili smo se protiv Srba, Crnogorca, Jugoslavije, Tita, zločinačke JNA, komunista, Udbaša, četnika, domaćih izdajica i sličnih, a dobar dio njih  na žalost opet  dolaze na površinu (svaka čast iznimkama). Oni ne će vikati „Za dom spremni!“ (jer nikada i nisu za nešto takvoga i bili spremni), već će se kititi uniformama JNA, Brozovim fotografijama i zastavama s crvenom krvavom zvijezdom petokrakom (s kojom su razarali i Vukovar!), pa će svi oni koji dođu na ovaj „vašar“ sigurno imati dojam da su i dalje u Jugoslaviji i da uopće nije bilo rata, a još manje 15 tisuća poginulih za slobodu. Državno odvjetništvo, kao i ranijih godina, na to vjerojatno ne će ni reagirati, a nije ni teško pogoditi zbog čega i zašto.

U prigodnom programu za taj dan piše da će uz ostale govoriti i Stjepan Mesić i da će pjevati neki partizanski zborovi! Na repertoaru imat će i pjesme na stihove  velikog hrvatskog pjesnika Vladimira Nazora, kao što je primjerice i pjesma – „Uz maršala Tita“, a koja ide ovako:

„Uz maršala Tita, junačkoga sina/nas neće ni pakao smesti/Mi dižemo čelo, mi koračamo smjelo/i čvrsto stiskamo pest/ Rod prastari svi smo, a Goti mi nismo/Slavenstvo smo drevnoga čest/Ko drukčije kaže, kleveće i laže/Našu će osjetiti pest/Sve prste na ruci u jadu i muci/Partizanska stvorila je svijest/Pa sad kad i treba, do Sunca do neba/Visoko mi dižemo pest/.“

Takvih i sličnih pjesama, Nazor je napisao „more“, a Hrvati su mu za uzvrat dali i daju razne i najveće  počasti, od naziva ulica i trgova, škola, pa  do imena državnih hrvatskih nagrada.

Sramotno je, ali je tako!

Međutim, kad već govorimo o predstojećem partizansko-komunističkom derneku u Kumrovcu, gdje svatko bez problema može nositi majicu s fotografijom  Tita ili crvene zvijezde treba se sjetiti  što su radili s onima koji su svojedobno nosili majice s likovima Gotovine, Markača ili Norca? Za razliku od „komunističkih“ majica i obilježja one s HOS-ovim znakom i dalje su „problematične“, kao i pojedine pjesme najpopularnijeg hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, a koje je on bez problema izvodio i tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.

U Kumrovcu se navodno očekuje oko deset tisuća ljudi. Mahat će, baš kao i svake godine i s jugoslavenskim zastavama, i sigurno će se derati – Živio Tito, Smrt fašizmu-sloboda narodu…

To nažalost ne će biti problematično?

Ali, stoga samo još jednom želimo podsjetiti da se hrvatski obrambeni Domovinski rat vodio i protiv Jugoslavije, a to znači i protiv  njezinih obilježja i velikana.

Međutim, vidi sad ti ovo: sve što je jugoslavensko ne podliježe zakonu, a štošta što je domoljubno se sve više marginalizira, prešućuje, pa čak i na određeni način – zabranjuje!

Austrijanci su istjerali Hrvate s Bleiburškog polja, a mi, kao pobjednici, „moramo“ i dalje  „pljeskati“ bivšim udbašima, komunistima i Jugoslavenima!

To je nama naša borba dala!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Izvorni autor: PRIPREMIO:Mladen Pavković/PDN/Foto:Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.