PRIVEDENI SUCI SU IZVAN SEBE! Hapšenje je najteže palo Vekiću: Nije ugodno, izveden je iz Natašina stana! On je obiteljski čovjek

09.06.2021. 19:52:00

Uskok i policija u ranim jutarnjim satima krenuli su u akciju uhićenja osječkih sudaca koje je za korupciju u više navrata prozivao osuđeni Zdravko Mamić. Temeljem njegove izjave koju je još lani u listopadu poslao Uskoku, ali navodno i zbog niza drugih materijala prikupljanih u posljednjih nekoliko mjeseci policija je po Uskokovom nalogu privela trojicu osječkih sudaca sa Županijskog suda, kao što je poznato radi se o Zvonku Vekiću, Darku Krušlinu i Anti Kvesiću.

Mamić osvetnik?

O materijalima koje posjeduje i koje je predao Uskoku Mamić je prvi puta javno progovorio u Mostaru na konferenciji za tisak koja je uslijedila nakon što je saznao da je pravomoćno optužen na šest i pol godina zatvora. U tom iskazu koji traje preko 80 minuta, a koji je naknadno procurio u javnost, Mamić otkriva pojedinosti o podmićivanjima sudaca, a sve što je iskazao tada potvrdio je i nedavno tijekom saslušavanja u Livnu.

Budući da je sudački trojac nedugo nakon tog Mamićeva zadnjeg iskaza priveden jasno je kako su Uskokovi istražitelji ozbiljno doživjeli njegovo svjedočenje kojim je uz Vekića i Krušlina u fokus došao i sudac Kvesić. Istražitelji su navodno Mamićev iskaz podjelili u tri kategorije. ”U prvom dijelu bavili smo se navodima o podmićivanju suca Krušlina, njemu je Mamić novce prema audio iskazu slao preko suca Vekića, ali i zamjenika direktora osječkog zatvora Pribića, a premda nakon svega to nema logike podmićivao ga je kako bi ga oslobodio u prvom sudskom procesu. Kako ga Krušlin nije oslobodio tako i nama priča gubi smisao, a s druge strane Mamić je svjedočio kako se osjeća kao žrtva svojevrsnog lihvarenja”, navodi naš sugovornik blizak istrazi. Premda su se suci u ranijim iskazima od Mamićevih teorija distancirali i ogradili, istražitelji su u drugoj kategoriji povezali Vekića i Kvesića. ”Njima je Mamić kako tvrdi novac davao i tijekom susreta po Bosni i Hercegovini, a oni su trebali odbaciti optužbe protiv njega u drugom slučaju, osim toga oni su bitni i zbog toga što je Mamić preko njih pokušao osigurati povrat jamstva od milijun eura koje je Uskok blokirao. Mamić u iskazu u više navrata spominje svojeg brata Zorana, ali i osječkog poduzetnika Dragu Tadića. On je priveden među ostalim i radi toga da bi se podrobnije provjerili Mamićevi iskazi o susretima sa sucima”, kaže naš sugovornik dodajući da ni sucima tijekom privođenja nije bilo lako. ”Za sada su svi relativno stabilni, mirni i otvoreni za suradnju, najteže je privođenje primio Vekić kojega je policija izvela iz stana prijateljice Nataše, koju Mamić često spominje, on je obiteljski čovjek pa je shvatljivo da mu je to teško palo”, objašnjava naš sugovornik blizak istrazi koja je po njegovim riječima na začecima, u narednom periodu na vidjelo bi moglo isplivati još neugodnosti, a moguće i još zvučnih imena koje bi i Mamić i privedena trojka mogli povući za sobom.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Dubravka Petric/PIXSELL

Izvorni autor: Iva Međugorac

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.