Privođenja na sud desetak osumnjičenih za ratni zločin na Ovčari

08.10.2020. 10:32:00

Danas se očekuju privođenja na sud desetak osoba osumnjičenih za ratni zločin počinjen nad Hrvatima na Ovčari 1991. godine.

Policija ih je jučer u Negoslavcima u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a uglavnom je riječ o osobama koje su u ratno vrijeme bili zaposlenici Vupika i koje su već nekoliko puta bili na ispitivanju u policiji.

Iz MUP-a ističu kako se provode završne radnje kriminalističkog istraživanja.

– U ovom trenutku kriminalističkim istraživanjem je obuhvaćeno više osoba dakle s tog područja. Nažalost, u ovom trenutku ne možemo javnosti dati više informacija, koje će biti dostupne kada dovršimo sve naše radnje, izjavila je Marina Mandić, glasnogovornica MUP-a, prenosi HRT

Podsjetimo, iz vukovarske bolnice nakon pada Vukovara 18. studenoga 1991. odvedeno je oko 260 ranjenika i civila. U ranim večernjim satima 20. studenog 1991. dogodio se zločin nad ranjenim hrvatskim braniteljima i civilima.

Farma Ovčara u to je vrijeme bila dio dioničkog društva Vupik. Iz masovne grobnice poslije je ekshumirano 200 tijela. Za oko 60 preostalih zatočenika odvedenih iz bolnice još se traga i njihova imena nalaze se na popisu zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila iz Domovinskog rata.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.