PROCURIO ŠOKANTAN DETALJ O VOZAČU AUTOBUSA SMRTI! Vozio je istu rutu prije četiri godine, a na granici je PRIVEDEN ZBOG OVOG

28.07.2021. 06:25:00

Dva dana nakon kobne autobusne nesreće koja se dogodila kod Slavonskog Broda procurili su detalji o prošlosti vozača autobusa smrti.

Naime, kod 52-godišnjeg vozača na granici Albanije i Kosova 2017. godine pronađeno je 20 kilograma marihuane u autobusu kojim je upravljao.

Kosovarski portal reporteri.net javlja da je vozač D.L (52) uhićen zajedno s još dvije osobe E.B. i E.M., dok je vozio autobus na liniji od Kosova do Njemačke.

Tada je, piše spomenuti portal, policija zaustavila vozilo pa pitala putnike da otvore prtljagu. Svi su učinili zatraženo, no službenici su primijetili kako dvije torbe nemaju vlasnika.

‘Nije rekao da je zaspao’

D.L. je ubrzo pušten jer ništa nije ukazivalo na to da je pronađena droga njegova, odnosno radilo se isključivo o policijskoj proceduri u takvim slučajevima.

Inače, vozaču iz Kosova jutros je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od bijega.

Odvjetnik vozača Igor Cišper rekao je kako mu D.L niti u jednom trenutku nije rekao da je zaspao. Otkrio je i kako će uz njega Ljubo Pavasović Visković braniti vozača.

“Istražni zatvor određen je zbog opasnosti da će pobjeći, on je državljanin Republike Kosovo, Hrvatska ima neke ugovore s Kosovom, ali nema ugovor o izručenju svojih državljana protiv kojih se vode kazneni postupci.

Postupak će se voditi u Hrvatskoj, ali postoji mogućnost da će se voditi i na Kosovu. Postoji takav ugovor između Hrvatske i Kosova. Takav prijedlog mora doći od države. Državni odvjetnik je najavio da će predložiti ispitivanje nekoliko svjedoka koji su bili u autobusu, pa će danas biti održano još jedno ročište”, rekao je sudac istrage Mile Soldo.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: Dnevno/Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Autor: