Promjena oko Covid potvrda u Hrvatskoj: Od danas je možete dobiti i na temelju brzog testa

10.03.2022. 13:04:00

DOSAD VAŽIO SAMO PCR

Europska komisija odluku o priznavanju antigenskih testova donijela je 22. veljače, prije toga potvrda se mogla dobiti samo PCR testom

U Hrvatskoj je od danas moguće dobiti covid potvrdu o preboljenju koronavirusa i na temelju brzog antigenskog testa, izvijestila je Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD).

Testiranje se mora obaviti u ovlaštenim laboratorijima testovima koji se nalaze na EU listi pouzdanih testova, a potvrdu je moguće preuzeti jedanaesti dan nakon pozitivnog testa i ona vrijedi 180 dana.

Za ranije napravljene testove moguće je i retrogradno preuzimanje potvrde ako test nije napravljen prije 1. listopada 2021. godine.

Europska komisija odluku priznavanju antigenskih testova donijela je 22. veljače, prije toga potvrda se mogla dobiti samo PCR testom.

Izvor: 24sata/ Foto: Igor Soban/PIXSELL

Izvorni autor: Sara Lea Čenić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.