Pronašli mrtve ribiče u čamcu kod Aljmaša: Ugušili su se?

26.02.2020. 15:33:00

Došli su na Dunav sa ribičkom opremom, s namjerom da prenoće na rijeci a potom se, s prvim zrakama sunca, otisnu od obale na pecanje

Dva mrtva muškarca pronađena su u čamcu na obali Dunava u Aljmašu u utorak navečer. Dojavu o tome dobili su djelatnici Policijske uprave Osječko-baranjske koji su odmah poslali ekipu na teren. 

Čamac s malom kabinom bio je privezan za obalu, a u njemu dva muškarca srednjih godina koji nisu pokazivali znakove života. U kabini čamca pronađena je i grijalica kojom se ovaj dvojac pokušao ugrijati. Upravo je ona, čini se, razlog njihove smrti. Naime, kako se neslužbeno doznaje, dva muškaraca su prijatelji s područja Vinkovaca, ribiči koji su odlučili iskoristiti posljednje dane dozvoljenog izlova ribe iz Dunava. 

Došli su na Dunav s ribičkom opremom, s namjerom da prenoće na rijeci a potom se, s prvim zrakama sunca, otisnu od obale na pecanje. No, kako su obojica zaspali u kabini u kojoj su se grijali, vjeruje se kako su se ugušili određenim ispušnim plinovima, odnosno nedostatkom kisika. Policija nije pronašla ništa što bi ukazivalo na njihovu nasilnu smrt. 

Obavljen je očevid i obdukcija iz čijeg će se nalaza vidjeti kakvim plinovima su se dvojica muškaraca ugušili. Također za sada policija ne želi otkriti ništa o identitetima ovoga dvojca. Policija također negira da su se na Dunavu prethodno čule eksplozije, odnosno da su ribiči lovili ribu na nezakonit način. 

Izvor: 24sata/ Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Izvorni autor: Danijela Mikola

Autor: