Prosvjed zbog uklanjanja murala posvećenih sjećanju na Vukovar, iscrtava se novi: "Žalosno je da se tako omalovažavaju branitelji"

28.10.2021. 20:18:00

Radnici su uklonili četiri murala sa trafostanice posvećenih sjećanju na Vukovar.


Jedan od murala koji su sa trafostanice na zagrebačkom Laništu uklonili radnici bio je posvećen Vukovaru, vodotornju i memorijalnom groblju, drugi 204. gardijskoj brigadi, jedan generalu Praljku, a posljednji je bio posvećen Dinamu.

Reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović javlja kako je u tijeku prosvjed branitelja, ali i ostalih građana nezadovoljnih zbog brisanja murala. U tijeku je iscrtavanje novog. 

"Upravo se radi novi mural na trafostanici gdje su prebrisani. Okupili su se Bad Blue Boysi koji su napravili ta četiri murala. Spontano su se okupili i građani, na Laništu je dosta braniteljske populacije i pristižu stalno", izvijestila je Krajinović, a tijekom njezinog javljanja uživo okupljeni su počeli skandirati "Vukovar".

"Po prijavi je bio sporan mural generalu Praljku, Gradski Ured je naložio HEP-u da makne murale", kazala je Krajinović te istaknula kako BBB-i kažu da imaju dozvolu za mural koji upravo rade.

Na terenu je bila i policija. Kako doznaje Dnevnik Nove TV, odluku o uklanjanju murala s trafo-stanice donio je gradski Ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, a sve po prijavi jedne građanke.

 

"Pred sam pad Vukovara oni to uklanjaju, to je velika sramota. Sramota je za cijelu Hrvatsku da nekome smetaju hrvatski grb i Vukovar", kazao je Josip Horvat.

"Nažalost, tako je. Nekome smeta, netko je to išao ukloniti mimo znanja mjesnog odbora", dodao je Antun PetrićMarko Milanović Litre iz Hrvatskih suverenista izjavio je kako je ovo "vrhunac njihove politike i vladanja u gradu Zagrebu."

"Žalosno je da se na ovakav način omalovažava hrvatske branitelje, heroje koji su dali svoje živote za našu slobodu i za sve ono što uživamo danas", naglasio je u četvrtak Milanović Litre.

Izvor: dnevnik.hr/Foto: Fahcebook

Izvorni autor: Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.