Prvi memorijalni kup „Hrvatski Vitez – sjećanje na sve poginule i umrle hrvatske branitelje bivše općine Dugo Selo“

17.05.2023. 20:08:00

Braniteljska udruga "Hrvatski vitezovi - ratni veterani 1991." iz  Dugog Sela  03- lipnja 2023. godine organizira Prvi memorijalni kup „Hrvatski Vitez – sjećanje na sve poginule i umrle hrvatske branitelje bivše općine Dugo Selo“

Dana 03.06.2023. godine na prostoru ŠRD-a Dugo Selo – jezero Ciglana 2, i u prostoru ŠRD-a kod Ribarske kolibe održati će se „Prvi memorijalni kup Hrvatski Vitez – sjećanje na sve poginule i umrle hrvatske branitelje bivše općine Dugo Selo.

Organizator projekta je Udruga Hrvatski Vitezovi Ratni Veterani 1991 Dugo Selo, a suorganizator je ŠRD Dugo Selo i Rugvica.
U sklopu memorijalnog kupa, organiziraju se dvije sportske discipline – „sportski ribolov“ i „belot“.
Okupljanje i prijava ekipa može se poslati na email: damir.mesic.d.s@gmail.com, ili nazvati na telefon 098/1612154, a može i na sam dan održavanja 03.06. 2023. kod kontejnera Udruge Hrvatski Vitezovi Ratni Veterani 1991 Dugo Selo na jezeru Ciglana 2 ( vidi se s ceste kao i jarbol za zastavu) u vremenu od 7.30 do 8.00. sati. U 8.15 započinje svečano postrojavanje, intonacija himne, dizanje zastave i minuta šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje. Slijedi govor uzvanika i otvaranje prvog memorijalnog kupa. U 9.00. izvlačenje brojeva i odlazak na obilježeno mjesto na jezeru Ciglana 2. Početak ribolova je u 10.00 sati i traje do 13.00 sati. U 14.00 sati je proglašenje pobjednika i uručenje prigodnih nagrada iza restorana „Ribarska koliba“ pod nadstrešnicom ŠRD-a Dugo Selo gdje u 14.30 slijedi ručak. U 15.30. počinje Belot i traje dok se ne završi. Nakon završetka istog slijedi podjela prigodnih nagrada, te završetak prvog memorijalnog kupa.
Važna napomena!
Svi natjecatelji dužni su biti na postrojavanju i odati počast onima u čiju čast i slavu se organizira ovaj memorijalni kup! Ekipe čiji predstavnici neće biti nazočni, automatski se diskvalificiraju i nemaju pravo učestvovanja.
Ekipa za sportski ribolov broji tri člana i mogu ju prijaviti braniteljske udruge i povijesne postrojbe iz Domovinskog rata, te ŠRD Dugo Selo kao domaćin i suorganizator.
Ekipa za belot broji dva člana, jedan par, i ekipu mogu prijaviti braniteljske Udruge, povijesne postrojbe i ŠRD Dugo Selo i Rugvica. Svaka Udruga/povijesna postrojba može prijaviti jednu ekipu.
Pravilnik za sportski ribolov:
- ekipa broji tri člana
- u vodi trenutno mogu biti dva štapa
- lovi se na plovak i grund ali bez hranilice
- prihrana, mamci i priprema po dolasku na mjesto temeljem izvučenog rednog broja i u vlastitom trošku
- lovi se tri sata, a kad zasvira signal, štapovi se vade iz vode
- najuspješnija je ekipa sa najvećim ulovom u „gramaži“, pa slijede druga i treće plasirana ekipa
- za prve tri pobjedničke ekipe osigurani su pehari i medalje
- za ribića koji je ulovio najveću ribu osigurana je posebna nagrada
- ustrojava se prijelazni pehar za pobjedničku ekipu koja ga je dužna čuvati i na godinu ponovno donijeti na drugi kup. Ekipa koja tri puta za redom osvoji kup osvaja i trajno ovaj prelazni pehar.
Belot
- svaka Udruga/postrojba može prijaviti jednu ekipu
- igra se na dvije dobivene partije
- ekipa broji dva člana
- igra se do 1001
- igra se na dosta
- zadnji mora zvati
- četiri kralja i četiri babe u zvanju su jači od četiri desetke
Organizator osigurava besplatan doručak paket i bocu vode, te ručak, prigodne nagrade uz prijelazni pehar koji nakon tri godine uzastopnog osvajanja prelazi u trajno vlasništvo. Piće možete donijeti svoje ili kupiti na štandu kod kontejnera na mjestu događanja.
Za sva eventualna pitanja nazvati 0981612154 Damir Mesić, naveli su  u pozivnici koju potpisuje predsjednik Udruge Damir Mesić.
   
 

Izvor: PDN/Foto: Damir Mesić

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.