PRVI PUT OSTALO MJESTA Pad znanja u Hrvatskoj: Prijemni na Medicini položilo manje kandidata nego što ih primaju

13.07.2021. 09:24:00

Protekle dvije školske godine ostavile su posljedice i rupe u znanju, podaci nisu iznenađujući, ali pozivaju na uzbunu

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu prvi put u zadnjih petnaestak godina nije uspio popuniti kvotu od 300 studenata na ljetnom roku jer od preko 1000 maturanata koji su pisali prijemni ispit, njih više od 700 nije uspjelo ostvariti dovoljno bodova za minimalni bodovni prag.

Zabrinjavajući su to podaci za stručnjake koji zaključuju kako je ova generacija maturanata „izgubljena” jer su u nemogućim uvjetima učili čak dvije školske godine - od jeseni 2019., kada je tri mjeseca trajao štrajk, i tijekom 2020. i 2021., kada je trajala epidemija i online nastava.

Zagrebački Medicinski fakultet jedan je od rijetkih u zemlji koji uz položenu državnu maturu traži i zahtjevni prijemni ispit iz tri predmeta: biologije, kemije i fizike. 

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: Goran Penić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.