Pukovnija Azov razotkriva mitove propagande Kremlja i objašnjava Rusima tko su zapravo nacisti u rusko-ukrajinskom ratu.

29.03.2022. 16:03:00

Kao i kod svakog geopolitičkog sukoba, tako i kod ovog Rusko-Ukrajinskog rata, velik broj dezinformacija preplavi medijski prostor i obiđe svijet. Razne neprofitne novinske organizacije   usmjerene su  na borbu protiv dezinformacija i lažnih informacija o ratu u Ukrajini.  

U nadi   što vjerodostojnijeg  informiranja  o ratnim zbivanjima u Ukrajini  stupili smo u kontakt sa nekolicinom osoba, koji zbog svoje osobne sigurnosti žele ostati anonimni, a koji nam pribavljaju  i dostavljaju necenzurirane  podatke sa terena.

Shodno tome, od naših  neovisnih izvora iz Ukrajine zaprimili smo   sljedeće informacija:

 

Pukovnija Azov razotkriva mitove propagande Kremlja i objašnjava Rusima tko su zapravo nacisti u rusko-ukrajinskom ratu.

 Preziremo nacizam i staljinizam. Jer od tih totalitarnih režima i lažne ideologije najviše je stradala naša država. Kremljanska propaganda nas naziva nacistima i fašistima, a nas same oslobodiocima koji su došli "denacificirati" Ukrajinu. A istina je sljedeća: našu zemlju podlo je napalo podmuklo čudovište i naše je pravo i dužnost da je štitimo. Azov prednjači u ovoj obrani”, stoji u apelu.

Azov je naglasio da obično "Zadrži lopova!" najglasnije viče sam lopov.

Danas, napisali su naši vojnici, cijeli svijet živi u vremenu velikih obmana, velikih laži i sitnih istina. Milijarde dolara troše se na stvaranje iluzije veličine i promicanje antiljudskih ideja “ruske mjere”. Isti koji donosi uništenje, smrt, patnju, glad i strah. Ostaje jedino oružje u ovoj borbi – Istina.

Azov je postrojba Nagarde koja je formirana od dobrovoljaca 2014. godine, nakon što je Rusija zauzela Krim, dio Luganske i Donjecke oblasti. Riječ je o postrojbi u kojoj su Ukrajinci, Rusi, Židovi, Grci, Gruzijci, krimski Tatari i Bjelorusi. U ovoj jedinici rame uz rame već 8 godina služe vojnici različitih vjera: pravoslavci, katolici, protestanti, pagani, Židovi i muslimani, od kojih većina govori ruski.

“Nacizam je neutaživa potreba za ubijanjem ljudi koji se usude biti slobodni. To je povjerenje u svoje pravo na neku vrstu nadmoći i to je povjerenje u pravo vladanja drugim narodima, uz silovanje i pljačku drugih država. Ne sliči li ničemu?" - pitaju se ukrajinski branitelji.

Stanovnici Azova ističu da Rusija bombardira Babin Jar, gdje su pokopane žrtve nacizma dvadesetog stoljeća. Putinisti bacaju tone granata na bolnice, škole, vrtiće i crkve. Putinovi vojnici pucaju u starce, ubijaju djecu i trudnice, kao nekada nacisti.

Razlika je, piše naša vojska, u tome što je Azov bio, jest i bit će štit za Ukrajinu sve dok okupator ne napusti našu zemlju. Azovi nikada nikoga nisu napali, a glavni cilj puka je zaštita i razvoj svoje zemlje, svog naroda, a životi naših građana važniji su im od ambicija bilo kojeg političara.

„Mi, branitelji herojskog grada Mariupolja, uzeli smo štit i mač koji štite ne samo Ukrajinu od sila zla i laži, već i cijeli civilizirani svijet od kuge XXI stoljeća. Ako spustimo mač, sutra će ista sudbina zadesiti Kijev, Lavov, a prekosutra Varšavu, Berlin i Pariz. Želimo poželjeti mislećem ruskom narodu da sruši vlast koja svoje sinove šalje u smrt zbog lažnih iluzija zatrovane stvarnosti, umjesto da ruski narod živi, ​​voli i razvija se”, zaključili su Azovi.

Izvor: PDN/Foto: Ilustracija

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.