Puljak i Ivošević podnijeli ostavke: “Split ide na izbore!”

31.03.2022. 10:20:00

Gradonačelnik Splita, Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević održavaju presicu na kojoj su podnijeli ostavke.

 

“Split ide na nove izbore. Bojan Ivošević nije teret, on je nosio teret bivše vlasti. U nove izbore idemo zajedno kao pobjednički tim. Zamjenik Ivošević i ja ćemo dati ostavke, a zamjenik Kuzmanić ostaje kao povjerenik do sljedećih izbora, on će se brinuti da hladni pogon funkcionira i neće sudjelovati u kampanji. Kao što ste vdjeli jučer, sve političke opcije se slažu da se raspusti Gradsko vijeće. Ja mislim da bi bilo dobro da to bude što prije, da idemo zajedno na izbore i da tako uštedimo novac poreznih obveznika”, rekao je Puljak.

“Ovo nije iznuđena ostavka, gradonačelnik je praktički nesmjenjiv. Ja sam mogao odabrati da do kraja godine budem gradonačelnik i to ste možda navikli u hrvatskoj politici da se ljudi grčevito drže za fotelje, ja nisam takav čovjek. Ja se svojih građaa ne bojim i ja ne želim biti gradonačelnik koji nema podršku svojih građana i ja sam siguran da je imam i sada”, rekao je Puljak.

“Dogradonačelnik nije niti ukrao, niti lagao, niti ikoga prevario. U ovakvim teškim odlukama ja se uvijek zapitam što je istina ili ne. Je li istina da je životno prijetio novinarkama? Ne. Ja li istina da je neprimjereno komunicirao? Je i to nismo opravdavali”, kaže.

Ponovio je kako Ivošević nije teret, nego je nosio teret bivše vlasti i nereda koji su stavili. “Ja se svog zamjenika ne odričem”.

“Bolje izaći na izbore i pitati građane kakav grad žele. Troškovi tih izbora su minimlani i nekad je bolje napraviti minimalne troškove kako bi izabrali smjer budućnosti i smjer reda”.

“Mi nismo političari koji se grčevito drže za fotelje, ali ja nisam takav čovjek niti takav političar ija od politike ne živim i tražimo od građana da kažu kakv Split žele. Mislim da će građani potvrditi smjer koji smo mi zacrtali”, kaže.

“Mi ćemo razgovarati sa svim partnerima, meni je žao što su okrenuli leđa Ivoševiću bez da su utvrđene sve činjenice, ali mi ćemo i dalje razgovarati s njima i vidjet ćemo jesu li za to da ovi izbori pokažu kakav Split građani žele i žele li oninovi politiku ilistaru politiku HDZ-a”, rekao je.

Rekao je i kako se ponovno kandidira jer želi građanima dati mogućnost da izaberu žele li novu politiku.

“Mi ćemo se prepustiti sada u ruke građana da nam daju povjerenje da upravljamo Splitom u smjeru koji smo zacrtali. Mi smo napravili stvari koje niko nikad nije”.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.