Pulska policija uhitila sedmero maloljetnika zbog sumnje u čak 12 krađa

07.12.2021. 13:43:00

POKRALI SKLADIŠTE, KAFIĆ, UKRALI AUTOMOBIL...

Dvije maloljetne djevojke i pet mladića pulska policija uhitila je zbog sumnje da su odgovorni za čak 12 kaznenih djela - devet teških krađa i tri krađe zabilježene u posljednja dva mjeseca, izvijestila je policija koja će maloljetnike prijaviti državnom odvjetništvu u tzv. redovnom postupku u kojem će se braniti sa slobode.

Policija je izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila da su za 12 krađa odgovorni maloljetnici koji su kaznena djela činili su u različitim kombinacijama, u pravilu po dvoje.

Prva provala koju su maloljetnici počinili bila je u Radićevoj ulici u Puli gdje su sredinom listopada nasilno ušli u skladište trgovine i otuđili energetska i alkohola pića.

U Tomasinijevoj ulici maloljetnici su tijekom studenoga tri puta provalili u isti ugostiteljski objekt te su svaki put otuđili novac i alkoholna pića, a 44-godišnjeg vlasnika oštetili su time za više tisuća kuna.

U istoj ulici provalili su i u kiosk, iz kojeg su otuđili novac i cigarete te su 57-godišnju vlasnicu oštetili za više tisuća kuna. 

Tijekom studenoga provalili su i u automobil mazda parkiran u Škaljerovoj ulici te su iz automobila otuđili torbu sa sportskim dresovima i drugom sportskom opremom, novac i dokumente, čime su 28-godišnjaka oštetili za više tisuća kuna. Meta njihova napada bila je i pekarnica u Kochovoj ulici, a dva puta provalili su i u trgovinu u Ulici Starih statuta.   

Kada je riječ o krađama, maloljetnici su početkom listopada na parkiralištu društvenog centra u Gajevoj ulici iskoristili nepažnju 55-godišnjaka te su mu otuđili mobitel i novac iz novčanika, čime su ga oštetili za više tisuća kuna.

Početkom studenoga u Ulici Palazzine maloljetnici su 66-godišnjakinji otuđili automobil Renault Megan, pulske registracijske oznake, kojeg su pronašli otključanog i s ključem u kontakt bravi, a nakon vožnje ostavili su ga sljedećeg dana kod trgovačkog centra na Cesti prekomorskih brigada.

Posljednju krađu počinili su u Ulici Svetog Polikarpa sredinom studenoga, kada su na ulazu u dječju igraonicu oštetili svjetlosne efekte te su izvadili iz rasvjete LED trake koje su potom i otuđili, čime su pravnu osobu iz Medulina oštetili za više tisuća kuna. 

Policija će protiv osumnjičenih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, kažu u istarskoj policiji.

Izvor: Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: bkk/h/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.