Pupovac prelomio: ‘O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi – SDSS’

06.05.2024. 14:48:00

U Veljunu na Kordunu okupili su se antifašisti, pripadnici srpske zajednice i potomci žrtava, kako bi odali počast za 525 nevinih civilnih žrtava ustaškog zločina koji se dogodio 6. svibnja prije 83 godine.

Među ostalima, tamo je bio i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, prenosi 7dnevno.

Dao je izjavu novinarima te rekao kako je razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem.

‘I dalje smo jedinstveni i ostat ćemo jedinstveni’

Istaknuo je da “nije stekao dojam o odricanju, bilo o odnosu premijera prema manjinama ili odnosu manjinskih predstavnika prema premijeru”.

“I dalje smo jedinstveni i ostat ćemo jedinstveni, neovisno o tome kakva naša odluka bila i kakva se izvana činila”, rekao je Pupovac.

Rekao je i kako neće dozvoliti ponižavanje ni političku segregaciju, niti ćemo slušati raspirivanje nacionalne i političke mržnje.

Pupovac smatra kako će nakon ovoga mnogi staviti prst na čelo i da se nada da će biti mnogo onih koji će se pitati “gdje mi je bila pamet”.

“Još uvijek nije kasno, u jednom trenutku je izgledalo kao da smo ostali bez političke pameti, sad se suočavamo s posljedicama. Čeka nas ozbiljan posao, da ne kažem ozbiljna borba oko zajedničkih vrijednosti, a riječ izdaja ne spada u te vrijednosti. O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi – SDSS. Riječ o tome ćemo reći kad dođe vrijeme, a nećete dugo čekati na to”, rekao je predsjednik SDSS-a.

Ocijenio je i da je ponižavanje SDSS-a u političkom životu i ponižavanje Srba u Hrvatskoj.

“Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj. Slanje radikalnih poruka prema zastupnicima SDSS-a kao što bi bilo prema, na primjer, zastupnicima hrvatskog naroda u Srbiji ili u BiH također bilo poticanje na nacionalnu i političku mržnju i netoleranciju”, zaključio je Pupovac.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:snimka zaslona

Izvorni autor: PDN/7dnevno/S.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.