PUPOVČEV KANDIDAT ZA NAČELNIKA GRAČACA: ‘Vratit ćemo orkan za Oluju! Hej dušmani prokleto vam bilo’

24.05.2021. 19:58:00

U drugom krugu lokalnih izbora u Gračacu snage će odmjeravati HDZ-ov kandidat Robert Juko i kandidat SDSS-a i DSS-a Rajko Obradović. Juku je u prvom krugu podržalo 645 glasača, dok je Obradoviću u drugom krugu potporu dalo 625 mještana Gračaca. Inače je HDZ-ov kandidat rođen 1970.god ine, u Zagrebu ja završio Prometni fakultet, a do 2003. godine radio je kao voditelj građevine u Kontruktor-inženjeringu. Nakon toga posao dobiva u Hrvatskim autocestama.

S izborima Juko ima iskustva budući da je na izborima održanima 2017. godine postao zamjenik općinske načelnice te je tu dužnost vršio volonterski. Kada je ljetos bivša načelnica Gračaca Nataša Turbić posrnula u aferi Vjetroelektrane ona podnosi ostavku, a njenu poziciju preuzima Juko kojemu sada zu drugom krugu konkurira Obradović, kandidat iz redova srpske nacionalne manjine koji je tijekom Oluje s obitelji izbjegao u Srbiju.

Ondje je u Beogradu završio pravo te se u selo Klapavica vratio prije par godina posvetivši se uzgoju ovaca. Prije Obradovića u Gračac su se vratili Obradovićevi djed i baka, koji su tamo zatekli ruševine, no ostvaruju pravo na obnovu pa okreću novu stranicu i kupuju dvije koze, nedugo potom nabavljaju kravu i 15 ovaca. Stado danas broji 170 grla, a da im solidno ide vidljivo je i iz toga što se u selo prije par godina vratio i Rajkov otac koji ipak povremeno odlazi u Beograd, gdje provodio dio godine.

O svojoj ljubavi prema Lici Obradović je u ljeto 2018.godine govorio za tjednik Novosti kada je otkrio kako imaju sve više stoke te da su mladi odlučili preuzeti posao od sve starijih bake i djeda. ”Pošto su djed i baka stariji, mi mlađi smo morali dolaziti pa smo se otac i ja smjenjivali. Kad bih imao ljetni raspust ili slobodne dane na fakultetu, dolazio sam i radio umjesto njega. tako sam se navukao na Liku”, otkrio je Obradović koji se tijekom ove kampanje za lokalne izbore također oglašava u lokalnim medijima tvrdeći kako je dosta podjela na Hrvate i Srbe. Moramo gledati u budućnost govorio je nedavno u razgovoru za Likaclub, no ranijih godina na svojim društvenim mrežama Obradović je ipak iznosio nešto drugačija stajališta.

Tako je primjerice 2017. godine uoči oluje na fejs profilu citirao stihove Baje Malog Knindže iz pjesme ‘Ne rodila ni njivo ni šljivo’.

”Ne rodilo ni njivo ni šljivo, i sve im se osušilo živo. Hej dušmani prokleto vam bilo .4.8.95”, piše Obradović na svojem profilu te u raspravama na društvenim mrežama potvrđuje kako zločin još traje. ”Vratićemo orkan za oluju”, poručuje Obradović. O tim njegovim porukama detaljno je izvijestio lokalni Zadarski list.

Na ovu se temu referirao i poznati voditelj Velimir Bujanec koji je o tome progovorio na svojem fejs profilu.

”Rajko Obradović (SDSS) Hrvate naziva dušmanina, pozira ispred zastave ‘RSK’ i prijeti: “VRATIT ĆEMO ORKAN ZA OLUJU!”




Rajko Obradović je istaknuti član Pupovčeva SDSS-a, stranke koja zahvaljujući Andreju Plenkoviću – vlada Hrvatskom. Daje intervjue Novostima, na društvenim mrežama objavljuje skandalozne postove, a sada je kandidat za načelnika Općine Gračac… Dan uoči proslave Oluje, 04. kolovoza 2017. godine, objavio je post namijenjen pobjednicima: “Ne rodila ni njivo, ni šljivo i sve im se osušilo živo! Što sadili, ništa ne rodilo! Hej, dušmani prokleto vam bilo – 4.8.’95!“

SDSS-ovac Obradović, ušao je u drugi krug utrke za Gračac, a inače je vrlo blizak potpredsjedniku Plenkovićeve Vlade – Borisu Miloševiću, koji ga voli predstavljati kao “mladu snagu okrenutu budućnosti“… A ta “mlada snaga“ često se uključuje u komentiranje na Facebooku, pa je tako uz objavu izvjesnog Miloša Cvjetkovića, koji je Oluju nazvao zločinom i najavio da će “duvati i u suprotnom smeru“, dodao prilično konkretnu prijetnju: “VRATIT ĆEMO ORKAN ZA OLUJU!“”, napisao je Bujanec.

Upit o Obradoviću uputili smo i SDSS-u, a odgovor objavljujemo po dospijeću. 

Izvor: dnevno.hr/Foto:dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.