Raskol u Suverenistima sve je realnija opcija: Pavliček reagirao na izjavu Vučemilović

28.04.2024. 16:04:00

'ODLUKA JE JASNA'

Zastupnica Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović poručila je na Facebooku kako nikad neće dati svoj glas za bilo kakav savez sa SDP-om i Možemo te dodala da nije sklona ostanku stranke u opoziciji ukoliko DP postane dio nove saborske većine.

Odgovorio joj je šef stranke

"Odluka predsjedništva je jasna. I moraju je se držati svi članovi. Davanje potpore HDZ-u u koaliciji s manjinskim zastupnicima ili Domovinskim pokretom nije moguće. Sve sam vam rekao", poručio je predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček zamoljen za drugačiji stav članice predsjedništva Vesne Vučemilović. Potvrdio je da je i Vučemilović bila jedina suzdržana, ali nije glasovala protiv te odluke.

Na predsjedništvu, kaže Pavliček, nije bilo na dnevnom redu nikakva opcija davanje potpore SDP-u. Pavliček nije htio reći kakve posljedice bi mogla imati Vučemilović jer će vidjeti kako će se sve dalje razvijati. Pitali su ga hoće li se i on predomisliti i dati potporu HDZ-u ako bude nedostajala jedna ruka. "Ja sam sve jučer rekao. Moj obraz nije na prodaju", ponovio je Pavliček. 

Statut stranke je jasan, pa ako Vučemilović podrži koaliciju HDZ-a, bit će izbačena iz stranke. I bez toga je jasno da je ovo novi raskol na desnici. Most i Suverenisti su izašli zajedno na izbore i osvojili 11 mandata, od čega Suverenisti dva. Bračni par Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić napustili su Most. 

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: is/h/Foto: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.