Raspad Vlade RH zbog Pupovca? Bulj u 30 sekundi ušutkao Pupovca i SDSS, Jeckov galami na Bulja (VIDEO)

24.05.2024. 16:19:00

Uoči glasanja o imenovanju članova odbora u Hrvatskom saboru, saborski zastupnici su tražili stranku kako bi dodatno istaknuli bit novih problema u većini koju tvori HDZ i Domovinski pokret. Prva je stanku tražila zastupnica Selak Raspudić koja je istaknula kako dignitet Hrvatskog sabora narušen i da se mora razgovarati otvoreno i bez rukavica o političkoj trgovini koja se trenutno događa oko predsjednika odbora u Hrvatskom saboru. Zastupnica Selak Raspudić je također istaknula da hrvatska javnost ima pravo znati jesu li manjinci dio Vlade Republike Hrvatske ili su dio opozicije.

Predsjednik Hrvatskog sabora je zatim rekao kako je obaviješten da manjinci još nemaju svog člana za predsjednika odbora, te shodno tome danas neće o tome glasati u Hrvatskom saboru.

Zatim je stanku tražio zastupnik Bulj koji je nazvao zastupnika Pupovca politički nebinarnom osobom te kako kolege iz Domovinskog pokreta mole za njega jer upravo o njemu i ovise. "U programu HDZ-a je 0% zahtjeva Domovinskog pokreta." - dodao je zastupnik Bulj. Nakon stanke zastupnik Bulja, povredu Poslovnika je tražila zastupnica Jeckov koja je istaknula kako nije politički korektno nazivati nekoga politički nebinarnom osobom.

Predsjednik Hrvatskog sabora se složio s zastupnicom Jeckov istaknuvši da svaki zastupnik mora procijeniti što je primjereno reći, a što nije. Zatim je stanku tražio zastupnik Radin, nakon čega su zastupnici oporbe tražili povrede Poslovnika za što su dobili opomene jer su koristili Institut povrede Poslovnika za repliku što je protivno Poslovniku Hrvatskog sabora.

Izvor: YouTube

Izvorni autor: Ivan Pernar/Foto: PDN/fotomontaža

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.