Razbijena narkobanda: Uhićeni u bolnici u kritičnom stanju, progutao je drogu?!

14.04.2021. 20:52:00

Devet osoba s područja Zaprešića uhićeno je u policijskoj akciji razbijanja grupe trgovaca drogom

Devet osoba s područja Zaprešića i okolice uhićeno je tijekom protekla dva dana u policijskoj akciji razbijanja skupine trgovaca drogom. Finalizaciji akcije prethodili su višemjesečni tajni izvidi u kojima je policija uz sudske naloge koristila mjere tajnoga praćenja, snimanja telefonskih razgovora te angažirala prikrivene istražitelje koji su fingirali kupce droge.

Premda nije bilo moguće doznati tko je sve uhićen, kako smo neslužbeno doznali, radi se uglavnom o mlađim muškarcima od kojih su neki već bili prijavljivani zbog rasparčavanja droge. Također doznajemo da ih terete za trgovanje većim količinama raznih droga od kokaina, amfetamina, ecstasyja, odnosno MDMA, do marihuane. Na jednom uhićenju u Zaprešiću, međutim, uhićeniku M. R. (35) je pozlilo te se za njegov život bore u KB-u Sveti Duh.

Mladićeva majka opisala nam je svoje viđenje intervencije u kući.

- Scene kojima sam svjedočila nisam ni u ratu vidjela, a na ratištu sam provela više od četiri godine i svega se nagledala. Bila sam u kući, a sin u radionici na gornjoj etaži gdje izvodi radove. Kad je policija pozvonila, pitali su gdje je sin rekavši da imaju nalog za pretres i da traže drogu. Rekla sam im da je on u drugom objektu i neka slobodno sve pretraže. Nisam imala napunjen mobitel da zovnem sina, pa su oni otišli do tih vrata.

Nisu previše čekali da se spusti pa su razbili staklo. Sin je to valjda čuo i spustio se i oni su se odmah bacili na njega. Polegli su ga potrbuške, jedan policajac mu je jašio po leđima dok ga je drugo dvoje držalo za ruke. Glavu s poda nije mogao dignuti. Vikao je: 'Gušim se. Nemam zraka', a ja sam im govorila da će mi ubiti sina tako - govori majka jednog od uhićenih u Zaprešiću. Dodaje da su mu nakon nekog vremena dopustili da ustane, pa je on "oteturao do kućnog dijela, gdje je sjeo na kauč".

Užasnuta majka

- Dala sam mu čaj, a on se počeo gubiti. Bio je crno-blijed u licu. Takvu boju tena nikad nisam vidjela. Odjednom je izgubio svijest. Policajac ga je počeo reanimirati. Brzo je došla i hitna pomoć koja ga je oživljavala puni sat. Meni nisu dali da uđem u taj dio kuće.

U nesvijesti je odvezen u bolnicu. U kontaktu sam s liječnicima koji se nadaju da stanje neće ostaviti trajne posljedice na mozak jer je ostao bez kisika - otkriva nam još žena. U pretresu njezina doma policija je, ističe, pronašla tek pola grama kokaina i gram trave.

- Zar mi je zbog te zapljene, kao da je riječ o tonama droge, moja država zamalo ubila dijete? Pred očima mi se sin gasio. Ako je kriv, neka ga kazne, ali ne i da ga pritom ubiju jer on nikoga nije ubio. Na moj dom je izvršen desant, a povod je uhićenje ukupno devetorice po Zaprešiću zbog droge.

Današnja mladež okupi se i popuši pokoji joint, ali moj sin nije ovisnik. Borit ću se za istinu i već sam zvala Službu za unutarnju kontrolu MUP-a - zaključuje majka dok sa strepnjom čeka vijesti iz bolnice.

Drogu u školjku

No, prema neslužbenim podacima koje smo čuli iz policije, situacija nije baš bila kako ju je opisala majka, nego su odlučili provaliti kroz vrata nakon što se njezin sin, vidjevši policiju, zaključao u stan te odbacio drogu u školjku i počeo bježati.

Policija također sumnja da je možda dio droge progutao te da u tome leži razlog zašto mu je odjednom pozlilo nakon što se već bio pridigao i sjeo na kauč pa mu je majka kuhala čaj.

Policija: Muškarcu je iznenadno pozlilo

Iz PU zagrebačke su nam potvrdili da su policijski službenici kriminaliteta droga tijekom jučerašnjeg dana na području Zaprešića provodili uhićenja više osoba koje se dovode u svezu s počinjenjem kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a u sklopu čega su uz sudske naloge, provodili i pretrage domova. 

  - Tijekom postupanja nad jednim muškarcem su, temeljem čl. 82., 84. st.1 i 85. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, te čl. 127. i 129. i 133. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, zbog sprječavanja bijega, uporabljena sredstva prisile - tjelesna snaga i sredstva za vezivanje. Nakon uporabe sredstava prisile, osoba se nije žalila na nikakve ozljede niti tegobe, međutim protekom od oko 10 minuta muškarcu je iznenadno pozlilo. Na mjestu događaja ekipa Hitne medicinske pomoći mu je pružila liječničku pomoć te je potom prevezen u Kliničku bolnicu Sveti Duh, gdje je i zadržan na liječenju. Radi rasvjetljavanja svih okolnosti događaja već je započelo inspiciranje policijskog postupanja kao i izuzimanje relevantne liječničke dokumentacije - odgovorili su nam iz PU zagrebačke.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Tomislav Krišto/Cropix

Izvorni autor: Hajdi Karakaš Jakubin

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.