RAZBUKTAVANJE U POŽEGI: 25 ZARAŽENIH SAMO SINOĆ, a sve je počelo od dvoje ljudi, evo odakle su doputovali!

03.07.2020. 10:21:00

Testiranja na koronavirus obavljena u četvrtak u požeškoj Općoj županijskoj bolnici potvrdila su 25 novozaraženih u Požeško-slavonskoj županiji, objavili su sinoć lokalni portali.

Broj oboljelih u toj županiji naglo je počeo rasti nakon povratka dviju zaraženih osoba iz Njemačke. Dvoje zaraženih povratnika virus je proširilo na svoju rodbinu i prijatelje.

Epidemiolog Ante Vitalija pronašao je brojne kontakte koje je napravio dvojac povratnika iz Njemačke, pa je na testiranje uputio 87 osoba.

Jučer je županijski Stožer Civilne zaštite objavio da je 10 novih slučajeva, a s ovim novopotvrđenim slučajevima u Požeško-slavonskoj županiji, prema neslužbenim podacima, trenutno je koronavirusom zaraženo oko 50 osoba.

Zbog nagle ekspanzije broja oboljelih otkazuju se pojedini javni programi, među njima i aktivnosti vezane uz školu plivanja na gradskim bazenima u Požegi, objavili su lokalni mediji.

Jedan novi slučaj zaraze evidentiran je i u Primorsko-goranskoj županiji. Riječ je o kontaktu oboljelog iz Slavonskog Broda, javlja reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen. U samoizolaciji je i dobrog je općeg stanja.

Istarska županija broji jednog novozaraženog, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Radi se o osobi iz samoizolacije, odnosno obiteljskom kontaktu ranije oboljele osobe koja je boravila u BiH.

Na području Zadarske županije jedna je novozaražena osoba. Riječ je o mlađem muškarcu koji se zarazio unutar granica Zadarske županije i utvrđuje mu se kretanje, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:wikipedia.org

Autor: