RAZORIMO EUROPU U TRI FAZE, ‘BIT ĆE GLADNI I BEZ STRUJE!’ Otkrio gdje trebaju pasti prve bombe: Noćna mora u ruskom eteru zaprepastila svijet

25.06.2022. 12:25:00

'SMRZAVAT ĆE SE'

U oštrim retorikama Rusije i Zapada nedvojbeno prednjače ruski državni mediji iz kojih se mogu čuti najjezovitije prijetnje. Tako je primjerice član vijeća ruske obrane, ruski parlamentarac, Andrej Guruljov uputio otvorene prijetnje Europi.

“Kalinjingrad možemo spasiti samo ako uđemo u države Baltika i zauzmemo ih. Ako Zapad odluči blokirati Kalinjingrad, mi ćemo poduzeti potrebne protuakcije”, rekao je Guruljov kojega, barem prema njegovim navodima, ne zabrinjava toliko mogućnost Trećeg svjetskog rata.

“U prvoj akciji uništavamo neprijateljske satelite. Zatim im ‘ubijemo’ protuzračnu obranu. I treće, počnemo s bombardiranjem. Nećemo prvo gađati Varšavu, Berlin, Pariz… Prvi na redu je London. Znamo da najveća prijetnja dolazi od Anglosaksona”, navodio je Guruljov ruske planove napada.

Grubi plan

Naglasio je kako je neke detalje izostavio jer, kako tvrdi, neke stvari nisu za televiziju, ali nastavio kako je “grubi plan”,  uništenje ključnih postrojenja i dokidanja pristupa energiji.

“Onda ćemo vidjeti što će Amerika poručiti svojim europskim saveznicima. Hoće li im reći da se nastave boriti bez struje i hrane u hladnoći”, priprijetio je Guruljov u oštroj retorici.

Na Twitteru je na ove opaske s dozom sarkazma reagirao i savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, koji se zapitao, što bi u slučaju napada na London bilo sa ruskim političarima i oligarsima koji su i dalje tamo.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:arhiva/PDN/hina

Izvorni autor: Ivor Kruljac/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.