REAKCIJA HAJDUKA "Ispričavamo se zbog Livaje i drugih, ali podsjećamo i na poteze igraća Dinama uoći i nakon derbija"

06.12.2021. 17:55:00

Iz Splita su pritom i ukazali na jedan potez njihovih zagrebačkih rivala...

Jedna od glavnih tema nakon utakmice Dinama i Hajduka (0:2) na Maksimiru su i snimke koje prikazuju kadrove sa slavlja Splićana među kojima se posebno istaknula jedna uvredljiva pjesma na račun zagrebačkoga kluba.

Euforično slavlje na dočeku u Splitu obilježilo je skandiranje riječi - 'Mrzin Dinamo, srpsko ime to...'. A veliki problem u cijeloj priči je taj što se na ramenima navijača u tom trenutku nalazio i junak Hajduka te hrvatski reprezentativac Marko Livaja koji ne samo da je skandirao nego je i poticao masu da još glasnije zapjeva tu pjesmu. Nove snimke otkrile su kako su u svemu sudjelovali još neki igrači Hajduka, a sada je stigla i reakcija iz splitskoga kluba:

"HNK Hajduk kao klub i institucija osuđuje bilo kakav govor mržnje u svakom obliku i kontekstu te se ovim putem ispričavamo svima onima čiji su osjećaji povrijeđeni nepromišljenim potezima naših igrača.

Ono što želimo je sagledati fenomen u cjelini, a ne gledati ga istrgnutog iz konteksta. Potenciranje rivaliteta u jeziku ultras subkulture uvijek barata pojmom mržnje, u svim derbijima diljem svijeta. Kada jezik i rituali subkulture dospiju u mainstream medije onda dobiju drukčije značenje i nastupa zgražanje.

Igrači GNK Dinamo su na posljednjem treningu prije derbija, ali i nakon samog završetka derbija, pljeskanjem odobravali skandiranje “ubi tovara” što je uobičajeni kolorit u svim bitnim utakmicama kojima ne želimo pridodavati veliku važnost, jer što više pričamo i potenciramo takve stvari, više se nažalost i događaju.

Kao Klub ćemo prema svojim igračima postupiti sukladno internom disciplinskom pravilniku", poručili su iz Hajduka.

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: SN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.