Real Madrid prvak Španjolske

17.07.2020. 07:34:00

Luka Modrić odigrao je bitnu ulogu u pobjedi koja je potvrdila novog prvaka Španjolske.

Real Madrid je matematički potvrdio naslov prvaka Španjolske pobjedom protiv Villarreala 2:1.

Karim Benzema je bio dvostruki strijelac, a kod prvog gola asitirao mu je Luka Modrić. Iborra je zabio za Villarreal.

Real je poveo u 29. minuti. Casemiro je presjekao loptu i odbio je do Modrića, a hrvatski veznjak je povukao sve do kaznenog prostora i pravovremenu uposlio najboljeg Realova strijelca Benzemu, koji je pogodio za vodstvo.

Real je povisio u 77. iz penala koji je izborio Sergio Ramos. Realov kapetan prihvatio se izvođenja, lukavo je umjesto udarca kratko odigrao do Benzeme koji je zabio, ali njegov gol je poništen jer je ušao u šesnaesterac prije nego je Ramos dotaknuo loptu. 

Villarreal je smanjio u 83. minuti, a mogli su i do boda da nije bilo sjajnih intervencija Thibauta Courtoisa koji je u nekoliko navrata spasio Real.

Marco Asensio zabio je za 3:1 u sudačkoj nadoknadi, ali gol je poništen zbog igranja rukom.

Kolo prije kraja Kraljevski klub ima nedostižnih sedam bodova prednosti u odnosu na Barcelonu, koja je izgubila kod kuće od Osasune (1:2).

Osasuna je povela preko Arnaiza u 15. minuti, Messi je izjednačio u 62., a Roberto Torres je u sudačkoj nadoknadi šokirao Barcelonu i riješio sve dvojbe oko novog prvaka.

Realu je to 34. naslov prvaka i prvi nakon 2017. godine. 

Izvor: Gol.hr/Foto:EPA

Izvorni autor: Gol.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.