Rijeka dovela reprezentativca Srbije: ‘Želio sam se boriti za titule‘

10.01.2022. 17:45:00

Je li ovime Rijeka još bliže prelasku na omiljenu formaciju šefa Gorana Tomića, tek će se vidjeti.
 
  

Sava Arangel Čestić novi je igrač HNK Rijeka, zaključak je to pregovora s mladim nogometnim reprezentativcem Srbije. Ovaj tek 20-godišnji stoper se odmah po dolasku u klub, a nakon odrađenog liječničkog pregleda, uputio prema Umagu, gdje se priključio svojim novim suigračima, koji su u ovom istarskom gradu od nedjelje navečer.

Prve dojmove Čestić je iznio nakon potpisa profesionalnog ugovora u klupskim prostorijama i nakon obilaska stadiona i kampa na Rujevici.

- Prvi dojmovi su odlični, vrlo sam pozitivno prihvatio sve viđeno ovdje, od uvjeta za trening, pa do svega ostalog - uvodno je kazao Čestić i ukratko opisao svoj nogometni razvoj.

- Mislim da je većina stopera svoj nogometni put počela na nekim drugim pozicijama, konkretno kao "špic" igrači, tako je bilo i kod mene. Ja sam krenuo u ofenzivi, no brzo su treneri prepoznali taj defenzivni dio u mojoj igri i tako je to, hvala Bogu, krenulo.

Ovim potpisom je, nakon dolaska mladog i perspektivnog 18-godišnjeg Dujmovića iz Solina, i formalno završena potraga za "svježom krvi" na stoperskoj poziciji, koja će sve izvjesnijim odlaskom Hrvoja Smolčića u redove bundesligaša Eintrachta iz Frankfurta doživjeti rekonstrukciju. Sve upućuje na stoperski duo Čestić Krešić i prelazak na sustav 4-2-3-1, kojeg šef Goran Tomić voli i njeguje. Osim što sigurno posjeduju kvalitetu, ovaj stoperski par ima i prijeko potrebnu visinu da većinu ubačaja iz slobodnih udaraca ili kornera "očistI" bez problema, nerijetko je Rijeka tu "kašljucala" u protekloj polusezoni...

Sava Arangel Čestić, po rođenju Nijemac, a po podrijetlu Srbin, za čiju je seniorsku reprezentaciju upisao dva nastupa, već je duže vremena bio na radaru Roberta Palikuće, kojemu je njemačko nogometno tržište jako dobro poznato. Kada je Čestić prije nekoliko dana i službeno raskinuo suradnju sa svojim donedavnim klubom Kölnom, bilo je, dakako, jasno da će ovaj 192 cm visoki stoper uskoro svoj nogometni kruh zarađivati negdje drugdje. Osim Rijeke, interes za njegove usluge pokazala je Verona, koju vodi Igor Tudor, trenutno posljednjeplasirani bundesligaš Greuther Fürth, te njemački drugoligaš Hansa Rostock.

- Bilo je tu mnogo drugih ponuda, ali kada je u pitanju Rijeka imao sam osjećaj da je taj klub najbolji za igrača poput mene, koji je još mlad i koji se razvija. Ja još moram odigrati puno utakmica da bih stekao iskustvo, Rijeka mi je to pokazala i prezentirala put koji je najbolji za mene i mislim da nisam pogriješio u odabiru, zato sam i došao tu. Naravno, ekipa te treba prihvatiti, moram se upoznati s momcima, trenerima i svim ostalim u klubu, ali moj cilj je zaigrati za prvu ekipu, zato sam i stigao - dodao je Čestić.

Izazov potpuno nove sredine, gdje bi prilagodba zbog znanja jezika trebala biti znatno lakša i, što je još bitnije, uz borbu za trofeje, očito je odigrao presudnu ulozu u ovom "dealu".

- Pratio sam Hrvatsku nogometnu ligu ove sezone, upoznat sam s činjenicom da imamo isti broj bodova kao i prvoplasirani Dinamo, borimo se za titulu prvaka i to je za mene bila jako velika motivacija kada sam odlučivao o svojoj igračkoj budućnosti. Mislim da bi bila za svakoga, igrati u klubu koji se bori za titulu jedne zemlje. To je i moja ambicija, a vidim iz svega i ambicija kluba i ja sam za to spreman - objasnio je Čestić.

image

Sava Arangel Čestić

 HNK RIJEKA

Nema sumnje da su Palikuća i pomoćnik mu Antonini Čulina odradili "lavovski" posao, uostalom, nije baš česta pojava da u Prvu HNL dolaze reprezentativci čija zemlja visoko kotira u nogometnom svijetu. Nema sumnje da će mladi Čestić potpisom i igrama za Rijeku biti još bliže izborniku Draganu Stojkoviću, popularnom "Piksiju", koji je Srbiju senzacionalnom pobjedom nad Portugalom u Lisabonu direktno poslao u Katar na nadolazeće Svjetsko nogometno prvenstvo.

Ono što Rijeka još neslužbeno traži na tržištu su desni bek i jedan vezni igrač, ako nitko iz preostalog kadra najboljih ne napusti Rujevicu ove zime. U slučaju novih odlazaka stožernih igrača, sigurno će se tražiti ekspresne zamjene koje Palikuća već ima - podcrtane.

Izvor: sportske.hr/Foto: HNK Rijeka

Izvorni autor: Siniša Lončar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.