Riješeno ubojstvo u središtu Zagreba: Izboli mladića u Paromlinskoj, uhićena trojica Afganistanaca

21.06.2023. 18:06:00

Zagrebačka policija riješila je slučaj ubojstva stranoa državljanina koji je u kasnim večernjim satima 4. lipnja pronađen teško ozlijeđen ispred napuštene zgrade u Paromlinskoj ulici, a ubrzo je preminuo u bolnici u koju je prevezen.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, u suradnji s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije i policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Afganistana starosti 22 i 24 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Ubojstvo“ na štetu 23-godišnjeg državljanina Afganistana o kojem smo izvijestili 5. lipnja.

Također je utvrđena sumnja da su 22- i 24-godišnjak zajedno s 30-godišnjim afganistanskim državljaninom počinili i kazneno djelo „Nasilničko ponašanje“ na štetu 35-godišnjeg državljanina Afganistana te kazneno djelo „Prijetnja“ na štetu 25-godišnjeg afganistanskog državljanina.

Bježao je no sustigli su ga i izboli

Naime, utvrđena je sumnja da su 4. lipnja oko 23 sata, nakon ranijih nesuglasica s 35-godišnjim državljaninom Afganistana, trojica osumnjičenika zajedno došla ispred napuštene zgrade u Paromlinskoj ulici u Zagrebu te su tjelesno napali 35-godišnjaka, zadavši mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu.

Nakon toga je osumnjičeni 30-godišnjak prisilno odveo oštećenog 35-godišnjaka na 3. kat napuštene zgrade gdje je nastavio s nasilničkim ponašanjem tako što ga je više puta udario glavi i tijelu, ali je 35-godišnjak u pogodnom trenutku uspio pobjeći i udaljiti se iz zgrade.

Istodobno su druga dvojica osumnjičenih, 22-godišnjak i 24-godišnjak, na izlazu iz zgrade prišla 23-godišnjem državljaninu Afganistana s kojim su također ranije imali nesuglasice, s namjerom da ga usmrte. Nakon što ih je uočio, 23-godišnjak se dao u bijeg trčeći ulicom u smjeru sjevera. Međutim, 24- i 22-godišnjak su ga sustigli kod kućnog broja 7 te ga zajedno počeli udarati, a potom mu, s namjerom da ga usmrte, oštrim predmetom zadali više ubodnih rana u tijelo. 

Oštećenom 23-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo.

Prijetili 25-godišnjaku

Također je utvrđena sumnja da su 6. lipnja oko 23.15 sati, tijekom videopoziva putem mobilne aplikacije, sva trojica osumnjičenika zajedno zaprijetili 25-godišnjem državljaninu Afganistana da će ga usmrtiti ukoliko ne napusti Republiku Hrvatsku.

Dvadesetak minuta kasnije 30-godišnjak je ponovio prijetnju prema oštećenom na način da ga je nazvao putem mobilne aplikacije i zaprijetio da će ga sva trojica napasti i usmrtiti.

Opsežnim kriminalističkim istraživanjem policije, osumnjičenici su pronađeni te tijekom jučerašnjeg dana i uhićeni na području grada Rijeke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su ih službenici predali pritvorskom nadzorniku dok su posebno izvješće podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, javlja PU zagrebačka.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: M.P./Foto: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.