Robert Prosinečki objasnio Talijanima: "Ne mogu zamisliti da će Inter ostati bez takvog igrača kao što je Broz"

07.12.2021. 10:10:00

‘Ne znam što će biti s njim, ali Perišić je također vrhunski u ulozi koju je teško zamijeniti‘.
 
  

Kada u istu rečenicu stavite riječi "veznjak" i "Hrvatska", misli lete samo prema jednom čovjeku, piše Gazzetta dello sport. Čovjeku koji je mogao dominirati nogometnim travnjacima da je imao nekoliko poroka manje. Robert Prosinečki, genij 80-ih i 90-ih, nogometni je "otac" Brozovića i Modrića, suigrača u reprezentaciji svjetskih viceprvaka i večerašnjim suparnicima na Bernabeu. Real kontra Intera, o tome je Prosinečki pričao za Gazzettu. Prvo je pitanje bilo o Brozoviću, jeste li ga dosada gledali u ovakvim izdanjima?

- Ne, ali me s druge strane ne iznenađuje njegova forma. Godinama raste, u zadnje dvije godine definitivno je eksplodirao. Zahvaljujući svom radu, ali i onima koji su ga trenirali. Titula koju je prošle sezone osvojio kao važan protagonist sa Interom bila je prava nagrada. Odmah shvatite kako cijeli Inter trči s njim. Trebalo je vremena da se navikne na talijanski nogomet, ali sada ga je savladao. I to jako kvalitetno – kazao je Prosinečki.

Brozović je igrač s najvećom količinom trke u Serie A, međutim nije trka ono što primarno impresionira Prosinečkog.

- Hajdemo pričati o nogometu, a ne o maratonu... Nije važno koliko kilometara pretrčiš, već kako ih koristiš. Marcelo puno trči, ali uvijek s loptom. Ili je ima u nogama ili razumije kamo ide. To je njegova najbolja sposobnost. Percepcija igre, pozicija. On je moderan, defenzivni vezni, ali i graditeljski. Zato postoje dva Intera, jedan s njim i drugi bez njega.

No, znate li da bi Inter mogao ostati bez Brozovića?

- Znam za ugovor koji ističe i pretpostavljam da se pregovara. Ne mogu zamisliti da će Inter ostati bez takvog igrača, jer nema mnogo igrača profila Brozovića na tržištu. Za mene je njegov ostanak u Interu strateško pitanje.

Toliko o Brozoviću. Je li Modrić sa 36 godina i dalje isti Modrić kao i uvijek?

 
 

 

- Ne možeš biti isti danas i prije četiri ili pet godina, ali u Luki vidim istog prvaka kojem se svi dive u Španjolskoj. Nogometaša koji je središnji dio Ancelottijeve igre, koji mijenja momčad. Uinatoč svojim godinama vrlo je profesionalan, a uz to, danas sportaši traju puno duže.

Koliko im je obojici, Brozoviću i Modriću, važno što igraju zajedno u reprezentaciji?

- Već neko vrijeme igraju zajedno, znaju se pronaći zahvaljujući kompatibilnim karakteristikama. Naprosto su stvoreni igrati zajedno i svi uživamo gledajući njihova izdanja. Ponekad pomislim kako je moguće da moja Hrvatska, tako mala zemlja od samo četiri milijuna stanovnika, može stvoriti toliko talenata. Rezultati reprezentacije nas čine ponosnima.

U Madridu će biti još jedan Vatreni, u dresu Intera 32-ogodišnji Perišić.

Ivan Perišić također radi impresivne stvari. U reprezentaciji zauzima drugačiju poziciju nego u Interu, gdje se mora više žrtvovati. Ne znam što će biti s njegovim ugovorom, ali Perišić je također vrhunski u ulozi koju je teško zamijeniti.

Večeras na Bernabeu, dva Hrvata s jedne i kapetan Vatrenih s druge strane. Kao bivši igrač Real Madrida, Prosinečki drži da Inter može odigrati kvalitetnu utakmicu na Bernabeu.

- Pobjeda na Bernabeuu je uvijek komplicirana, zahtjevna. Ne samo Interu, nego svima, ali momčad koju je kreirao Inzaghi je vrlo opasna. Svi su mislili da će prodaja Lukakua biti korak natrag za Inter, ali Džeku dobro poznajem jer sam ga vodio u reprezentaciji BiH. Znao sam da će Džeko zabijato kao i ranije, jer Džeko je golgeter. Zato ne znam kako će večeras završiti, ali jedno sigurno znam, dobro ćemo se zabaviti.

LIGA PRVAKA
 

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Jurica Radić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.