Rodna kuća maršala Tita i dalje je kulturno dobro. Zašto?

28.05.2023. 09:52:00

Općinski načelnik Kumrovca Robert Šplajt  je izjavio da svi oni koji ne vole Tita, (a samim time i  Jugoslaviju, op.a.) neka u širokom luku zaobiđu ovo mjesto, odnosno Titovu rodnu kuću i njegov spomenik, jer je to – zaštićeno kulturno dobro!

A u vrijeme velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku mi smo se borili protiv Tita i Jugoslavije!

E, a sad se postavlja pitanje: iz kojih razloga je to i dalje zaštićeno kulturno dobro, tim prije kad tamo dolaze i ekskurzije učenika iz cijele Hrvatske i uče „sve“ partizanske ofenzive, a poglavito o životu i djelu maršala Tita, ali na način da im se jedino i isključivo prikazuje jedna, ljepša strana Tita, komunizma i propale Jugoslavije?

Na taj način i dalje se stvara kult ličnosti i dalje se marginaliziraju i prešućuju zločini partizana i komunista, osobito nakon II. svjetskog rata.

U okviru ovog zaštićenog kulturnog dobra Republike Hrvatske nalazi se i velika suvenirnica, gdje se posjetiteljima prodaju „svete“ fotografije i „umjetničke“ slike Josipa Broza i još niz propagandnih stvari vezanih uz državu koja je u krvavim ratovima izbrisana sa „lica zemlje“.

Pa, ako država štiti i izdvaja ne mala financijska sredstva da bi se i mladi i turisti upoznali sa „ljepotama“ komunističkog režima, onda se moramo i trebamo zapitati: zašto se na isti ili sličan način ne zaštite i mjesta i područja partizansko-komunističkih zločina, poput Maceljske šume, Jazovke, bivših logora Stara Gradiška i Goli otok, koji su namjerno prepušteni propadanju, i niz drugih važnijih mjesta vezanih uz hrvatski obrambeni Domovinski rat? 

Dakle, nismo   protiv toga da se maršalova rodna kuća preseli u Beograd (da se malo našalimo), već smo protiv da Hrvati i dalje financiraju, kao srpske Novosti, nešto što ima za cilj vraćanje Jugoslavije i sve najgore što uz to ide.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Mladen Pavković/Foto: fah/ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.