ROJS O ODLIKOVANJU POSTROJBI HVO: Mojem hrvatskom narodu u BiH se vratio ponos

05.08.2020. 12:10:00

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs u utorak na večer na Kninskoj tvrđavi izjavio je da zadovoljan što su među dobitnicima odličja, koja je uoči 25. godišnjice Oluje, dodijelio predsjednik RH Republike Zoran Milanović, i brigade HVO-a.

“Osjećam se preponosno jer se mojem hrvatskom narodu u BiH vratio ponos. Konačno ima netko u Republici Hrvatskoj tko brine o Hrvatima u BiH – od Orašja preko Srednje Bosne do Hercegovine”, rekao je Ćesić Rojs, nakon svečanosti uručivanja odličja na Kninskoj tvrđavi, za vrijeme čijeg trajanja je padala snažna kiša, a nazočni su bili u šatorima.

On smatra kako će učinak dodjele odličja i brigadama HVO-a biti pozitivan na raspoloženje javnosti u Hrvatskoj.

“Bez sveukupnog zajedništva domovinske i iseljene Hrvatske i Hrvata u BiH, ne bi bilo slobodne i nezavisne hrvatske države”, istaknuo je Rojs.

Komentirajući primjedbe koje dolaze iz Sarajeva od bošnjačkih političkih čelnika na račun generala Zlatan Mije Jelića, koji je Milanovićevo odličje primio uime Specijalne policije HR HB, Rojs je rekao da “pričaju gluposti.”

“Hrvatske snage-Hrvatska vojska i HVO su oslobađale Bihać i spriječile da Bihać ne doživi sudbinu Srebrenice – što nisu tad rekli (iz Sarajeva) da ne trebaju te momke”, rekao je Ćesić Rojs. Po njegovim riječima, Miji Jeliću “treba dati odlikovanja,” a on će izaći pred časni sud i odgovarati ako ima nekih nepravilnosti.

“Za tu optužnicu više nije nadležan sud u Sarajevu nego ju je preuzeo sud u Republici Hrvatskoj – Županijski sud u Zagrebu. Bila je optužnica i protiv general Gotovine i Markača te Čermaka koji su godinama čamili u Haagu, a kasnije su oslobođeni”, podsjetio je Ćesić Rojs./Hina/

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:screenshot

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.