Ruski ratni reporter kritizira generala radi gubita Limana i zagovara udar taktičkim nuklearnim oružjem

01.10.2022. 18:54:00

 Reakcija ruskog ratnog reportera Andreia Rudenko o gubitku Limana u kojoj kritizira generala koji je zapovijedao Ruskom vojskom, tu u kojoj zagovara udar taktičkim nuklearnim oružjem

Kao i kod svakog geopolitičkog sukoba, tako i kod ovog Rusko-Ukrajinskog rata, velik broj dezinformacija preplavi medijski prostor i obiđe svijet. Razne neprofitne novinske organizacije   usmjerene su  na borbu protiv dezinformacija i lažnih informacija o ratu u Ukrajini. 

U nadi   što vjerodostojnijeg  informiranja  o ratnim zbivanjima u Ukrajini  stupili smo u kontakt sa nekolicinom osoba, koji zbog svoje osobne sigurnosti žele ostati anonimni, a koji nam pribavljaju  i dostavljaju necenzurirane  podatke sa terena.

Shodno tome, od naših  neovisnih izvora iz Ukrajine zaprimili smo        reakciju ruskog ratnog reportera Andreia Rudenko o gubitku Limana u kojoj kritizira generala koji je zapovijedao Ruskom vojskom, tu u kojoj zagovara udar taktičkim nuklearnim oružjem,   a   istu vam prenosimo u cijelosti:

 

 "RUSKI RATNI REPORTER ANDREI RUDENKO O GUBITKU LIMANA - KRITIZIRA GENERALA KOJI JE ZAPOVJEDAO RUSKOM VOJSKOM I ZAGOVARA UDAR TAKTIČKIM NUKLEARNIM ORUŽJEM:

"Uvijek sam govorio: nema ništa bolje od izrečene istine, neka bude gorka, bolna, ali istina. Samo tako se može ići naprijed. Stoga ne mogu šutjeti o onome što se dogodilo u Krasnom Limanu.

Obranu ovog područja vodio je zapovjednik Središnjeg vojnog okruga Ruske Federacije general-pukovnik Aleksandar Lapin. Isti Lapin koji je dobio zvijezdu Heroja Rusije za zauzimanje Lisičanska, iako de facto nije bio tamo i u blizini. Lapin je stavljen pod zapovjedništvo trupa Zapadne vojne oblasti.

General-pukovnik je postavio mobilizirane borce iz LNR-a i drugih postrojbi na svim granicama Limanskog smjera, ali im nije osigurao potrebnu komunikaciju, interakciju i dostavu streljiva. Prije 2 tjedna moj dragi brat Apty Alaudinov mi je osobno rekao da bi naši borci mogli postati laka meta. Zauzvrat sam o opasnosti obavijestio Valerija Gerasimova, načelnika Glavne uprave Oružanih snaga Ruske Federacije. Ali general me uvjerio da ne sumnja u Lapinov talent za vodstvo i da ne misli kako je moguće povlačenje iz Krasnog Limana i njegove okolice.

Tjedan dana kasnije, Lapin seli svoj stožer u Starobelsk, stotinjak kilometara od svojih podređenih, a sam se smješta u Luhansk. Kako je moguće brzo upravljati divizijama, udaljenim od njih 150 km? Zbog nedostatka elementarne vojne logistike danas smo napustili nekoliko naselja i veliku teritoriju.

Nije sramota što je Lapin netalentiran. I to što ga zataškavaju čelnici u Glavnom stožeru. Da je po mome, degradirao bih Lapina u običnog vojnika, ostavio mu odlikovanja i s mitraljezom u rukama i poslao ga u prve redove da u krvi spere svoju sramotu.

Vojni nepotizam neće dovesti do dobra. U vojsci je potrebno za zapovjednike postavljati ljude čvrstog karaktera, hrabre, principijelne, koji brinu za svoje vojnike, koji kidaju zube za svoje vojnike, koji znaju da podređeni ne može ostati bez pomoći i potpore. U vojsci nema mjesta nepotizmu, pogotovo u teškim vremenima.

Jesmo li izgubili Izyum? Još tada sam rekao: ciljajte neprijateljsku vojnu koncentraciju u Izyumu, tim više što je naše topništvo u to vrijeme imalo takvu priliku. Zajedno bismo dokrajčili glavne sotoniste i fašiste. Moramo provoditi SVO (specijalnu vojnu operaciju - opaska) u punom smislu te riječi, a ne koketirati. Iskoristite svaku priliku i bilo koje oružje da zaštititenaš teritorij. Donjeck se i dalje granatira. Stanovnici 4 spojena teritorija žele biti zaštićeni.

Ne znam o čemu Ministarstvo obrane Ruske Federacije izvješćuje vrhovnog zapovjednika, ali po mom osobnom mišljenju treba poduzeti drastičnije mjere, sve do proglašenja izvanrednog stanja u pograničnim područjima i upotrebe nuklearnog oružja male snage. Nije potrebno donositi svaku odluku gledajući što će zapadnoamerička zajednica reći - ona je rekla i učinila mnogo protiv nas.

Jučer ukrajinska parada u Izyumu, danas zastava u Lymanu, a sutra što?

Sve bi bilo u redu da nije tako loše."

Izvor: PDN/Foto: fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.