RUŽA TOMAŠIĆ O VUČIĆEVIM PROZIVKAMA: ’On me ne zanima, ali imamo pravo izvijestiti o događajima u Srbiji’

08.07.2020. 18:49:00

Europarlamentarka Ruža Tomašić za Dnevno se osvrnula na spornu izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je u jeku beogradske krize prozvao Hrvate i hrvatske medije te rekao sljedeće:

“U svim zemljama Europe policije su puno oštrije reagirale. Ovdje je policija cijelo vrijeme šutjela i trpila bacanje kamenja. Ivo Davor Stier je jednom rekao – “za nas problemi nastaju dolaskom Vučića na vlast jer tada je Srbija jača”. Neka oni rade svoj posao, neka uključuju i isključuju. Gadosti koje sam pročitao u hrvatskim medijima samo pokazuje kolika je koordiniranost u napadima na našu zemlju. Ja sam zadovoljan da u Srbiji takvih odgovora nema”, rekao je.

Tomašić na same izjave Vučića nema komentara. Štoviše, tvrdi da je on uopće ne zanima. No, na dio o prozivkama hrvatskim medijima nije ostala bez komentara.

“I njihovi mediji najmanju aktivnost u Hrvatskoj prenose u detalj”, tvrdi. “Mi smo susjedi. Nemamo pravo širiti fake news, ali imamo pravo izvijestiti o onome što se događa”, dodaje.

Izvor: Dnevno/M.V./Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Autor: