SABOR Vidović Krišto oštro prozvala Plenkovića i Vladu, na udaru našli se Martina Dalić i Vanđelić

03.02.2021. 10:46:00

Nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto tijekom iznošenja stajališta oštro je prozvala premijera Andreja Plenkovića, Vladu RH, ali i novu predsjednicu Uprave Podravke Martinu Dalić.

"U Hrvatskoj smo suočeni s dramatičnim nepovjerenjem hrvatskih građana u institucije.

Povjerenje u institucije moguće je samo ako su pravila jednaka za sve, a to naravno podrazumijeva da se same državne institucije i njihovi predstavnici pridržavaju zakona.

Upravo suprotno", kako je naglasila, čine vladajuće elite.

"Svjedoci smo svakodnevnog kršenja zakona od strane najviših nositelja vlasti te ne sankcioniranja tih nezakonitosti od strane pravosuđa", govorila je Vidović Krišto pa nastavila:

"Tužno i žalosno je da sve to moraju plaćati hrvatski građani, koji su ujedno i žrtve te nepravedne politike koju provode društveni moćnici".

Govoreći o funkcioniranju Njemačke, naglasila je kako ono što moraju Ursula von der Leyen i Angela Merkel, mora i Andrej Plenković.

"On to ne čini. Ne dostavlja ugovore Hrvatskom saboru o skandalozom korupcionaškom projektu Krš-Pađene. Vladi postavljam pitanje o prihodima odvjetničkog ureda Šeparović, a oni mi - kao da su pali s Marsa - odgovaraju da ne mogu dati podatke o dobiti", rekla je i nastavila:

"O možebitnoj utaji poreza Tedeschija već četiri mjeseca ne daju mi odgovor. Krše zakon o trgovačkim društvima...".

Prema njezinim riječima, ovo je dio dokaza kršenja zakona od strane Vlade, a na koje ne reagiraju ni pravosuđe ni analitičari, a nažalost ni mediji.

"Njihovo nereagiranje nije slučajno već je odraz međusobne zaštite u zajedničkom korupcionaškom pothvatu protiv hrvatskih građana", smatra.

"Ta antihrvatska korupcionaška struktura ide dalje... Čovjeka koji je vršio kriminalno preuzimanje Croatia osiguranja od strane Adrisa Damira Vanđelića, Vlada postavlja da upravlja milijardama. Duboka udbaška država Vanđelića priprema za gradonačelnika Zagreba", govorila je.

Vladajuća struktura drskost nastavljka, kazala je u Saboru.

"Jučer je objavljeno da će predvodnica kriminalne skupine Borg Martina Dalić biti nova predsjednica Uprave Podravke. Njezine nekažnjene rabote u skupini Borg sada se nagrađuju. Suprug joj je član uprave INA-e. Ima li ova Vlada mjere u svojim antieuropskim korupcionaškim i nepotističkim eskapadama? Hrvatska ima sposobnih ljudi... No oni nisu poslušnici i njihovu sposobnost Vlada ne želi. Bez sposobnih ljudi nema napretka i blagostanja", rekla je.

Izvor: lš/Direktno.hr/Foto:screenshot/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.