Saborska dvorana nazvat će se po Kati Šoljić; vladajući prihvatili prijedlog Mosta

31.03.2023. 16:00:00

Vladajući su prihvatili prijedlog predsjednice Odbora za ravnopravnost spolova Marije Selak Raspudić da se jedna dvorana ili salon u Hrvatskom saboru nazove po majci hrvatske domovine Kati Šoljić. Da se raduje što će Sabor konačno odati priznanje Kati Šoljić, objavila je Selak Raspudić na Facebook profilu.

“Konačno ćemo odati Kati Šoljić, a time i svim hrvatskim majkama, dužno priznanje, i istaknuti njihovu zaslugu za osamostaljenje Hrvatske te tako poslati ključnu političku poruku o stvarnim žrtvenim temeljima naše domovine i važnosti podsjećanja na njih u Hrvatskom saboru. Da snage, hrabrosti i domoljublja Kate Šoljić i svih žena kojih je ona postala simbol nije bilo, Hrvatski sabor niti bi danas zasjedao, niti bi se danas tako zvao!

Ako je Ante Starčević otac hrvatske domovine, onda je sasvim sigurno majka samostalne Hrvatske, s obzirom na žrtvu koju je prinijela njezinom nastajanju, Vukovarka Kata Šoljić. I ne samo ona, nego i sve hrvatske majke, koje, premda same nisu bile u povijesnoj prilici politički djelovati, su donijele na svijet i sasvim sigurno utkale ljubav prema domovini i Jelačiću i Kvaterniku, Šokčeviću, Mažuraniću, Radiću, Kukuljeviću, Draškoviću i Anti Starčeviću po kojima se danas zovu saborske dvorane”, napisala je Selak Raspudić, prenosi Narod.hr.

Izvor: Narod.hr/PDN/Foto:screenshot/montaža PDN

Izvorni autor: PDN/narod.hr/mb

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.