Saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e ponovno poručio da HDZ ima samo jednog kandidata

10.12.2019. 18:55:00

Saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić poručio je u utorak da HDZ na predsjedničkim izborima ima samo jednog kandidata, to jest kandidatkinju - Kolindu Grabar-Kitarović.

U vezi sa stanjem na terenu kad je riječ o predsjedničkim izborima i nekim tvrdnjama da će dio HDZ-ovaca glasati za nezavisnoga predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru, Đakić je uoči sjednice Odbora za ratne veterane rekao da on takve ne zna i da HDZ ima samo jednog predsjedničkog kandidata, to jest kandidatkinju - Kolindu Grabar-Kitarović.

"Stranka nema drugog kandidata i svi oni koji su stranački ljudi trebali bi to poštovati", poručio je Đakić te istaknuo neka oni koji će glasati za Škoru, ako ih ipak ima, "izađu iz stranke i neka idu kod Škore", a HDZ je dovoljno snažan i bez njih.

Đakić je rekao kako je vidio i predizborne ankete te da su one dodatni poticaj da svi budu mobilizirani i rade svoj posao do kraja.

Culej: Nisam ja vidoviti Stevo

Njegov stranački kolega Stevo Culej rekao je odgovarajući na pitanje jesu li svi u HDZ-u jedinstveni u potpori stranačkoj predsjedničkoj kandidatkinji kako nije vidoviti Stevo da bi znao situaciju na terenu.

"Nisam ja vidoviti Stevo da bih vidio cjelovitu situaciju na terenu kako vi to mislite. Zađite među ljude pa ih pitajte", poručio je novinarima Culej ne otkrivajući za koga će glasati. Na pitanje novinara, kratko je odgovorio: "Baš ću vama reći."

Miro Bulj (Most) smatra da je Đakić kao predsjednik iskoristio Odbor za ratne veterane za stranačku kampanju. Objasnio je da Đakić odgađa raspravu koju je tražio, zajedno s ostalim braniteljskim udrugama, o predsjedniku SDSS-a Miloradu Pupovcu.

"Danima su govorili o Pupovcu, a sada je, nakon nekoliko odgoda, ta rasprava odgođena nakon predsjedničkih izbora. To znači da se Odbor koristi za predsjedničku kampanju jer ih je strah Pupovca", rekao je Bulj. Bitnim smatra i to što je povučen amandman na Zakon o blagdanima da se u naziv Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje uvrsti velikosrpska agresija, koji je Odbor prije jednoglasno prihvatio. "Povučen je na telefonskoj sjednici, a mene uopće nisu zvali", dodao je.

"Plenković je postrojio Đakića, Brkića i ekipu i rekao im - mičite taj amandman - i oni su to napravili. Jasno je da koriste Odbor za ratne veterane za stranačke svrhe", zaključio je Bulj.

Đakić je novinarima opovrgnuo da u krovnoj braniteljskoj udruzi ima previranja. Komentirajući izlazak vinkovačke UHVIDR-e iz sustava HVIDR-e, rekao je da njihov status nije usklađen sa Statutom HVIDR-e pa time i nisu članovi te organizacije te je zaključio kako se "ništa nije dogodilo".

Izvor: am/h/Direktno.hr/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.