Sačić Beljaku: "Zahvali nam što smo te uhapsili"

04.11.2022. 15:13:00

HRVATSKI sabor odbio je prijedlog Kluba Socijaldemokrata o iskorištavanju punog potencijala konoplje, uz objašnjenje da je to paravan za legalizaciju marihuane, dok je predlagatelj isticao korist koju bi zakon donio gospodarstvu u vrijeme krize.

Zastupnik Krešo Beljak HSS rekao je da se marihuana u Hrvatskoj pušila, puši i pušit će se, samo neka bude legalno. Zatražio je pritom stanku od 1.25 sekundi, uz objašnjenje da je toliko potrebno njegovom dobrom prijatelju, "istaknutom članu HDZ-a, da smota lijepu, dobru frulicu od domaće marihuane koju ilegalno sadi u dvorištu". "Radi to svakodnevno, radi to dobro, znam jer sam pušio s njim", izjavio je.

Željko Sačić (HS) uzvratio mu je da je istupom povrijedio obitelji ovisnika koji su krenuli pušiti marihuanu s 13-14 godina i nakon toga teško oboljeli. O tome treba razgovarati, ne o rekreativnom pušenju marihuane, kazao mu je.

Beljak mu je, međutim, odgovorio da živi u vremenu Jugoslavije, kada je bio "milicioner". "Milicajci poput Sačića nisu znali prepoznati da je to marihuana, nego su mislili da je paradajz", izjavio je HSS-ov zastupnik.

"Zahvaljujući meni i mojim prijateljima koji smo bili u narodnoj miliciji vi ste danas u saboru, doveli smo te na pravi put, nisi završio u Lepoglavi, nego smo te zaustavili u kriminalnom putu", odgovorio mu je Sačić.

"Zahvali nam što smo te uhapsili", poručio je Beljaku, praćen smijehom ostalih zastupnika. Beljak je pak ustrajao da ga jugoslavenska policija nije hapsila, nego tukla zbog pjesme Ustani bane, a da je ono što se njemu pripisuje radila hrvatska policija.

Izvor: Index.hr/Foto: Screenshot/YT

Izvorni autor: Index.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.