Sačić o porukama u Kninu: 'Neprijatelji Hrvatske u četničkim formacijama osjetili su prostor u koji moraju uletjeti...'

26.04.2022. 14:08:00

PROVOKACIJA PRED OBLJETNICU BLJESKA

"Prvo nije, a sigurno nije ni zadnje", riječi su kojima se saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, general Željko Sačić osvrnuo u razgovoru za portal Direktno na naljepnice koje su, u noći sa subote na nedjelju, zasad nepoznate osobe ostavile na nekoliko mjesta u Kninu, a na kojima se veličaju četnički vojvoda iz Drugog svjetskog rata, zločinac Momčilo Đujić i "krajinski kršni momci, Đujićevi potomci" te SAO Krajina.

Na početku razgovora za portal Direktno, general Sačić komentirao je naljepnice u Kninu na kojima se veličaju četničke vojvode.

"Nažalost, možda će vas iznenaditi, ali to je očekivano jer posljednjih nekoliko godina - posebice ove dvije - taj abolicijsko abolirani velikosrpski elementi, koji su čak duboko involvirani u Vladu Republike Hrvatske, ulažu veliku energiju da relativiziraju i negiraju stvarni karakter Domovinskog obrambenog rata", naveo je.

Izašli smo, kaže, iz faze intenzivne kriminalizacije branitelja Domovinskog rata i taj velikosrpski element se budi. Zapravo, dodaje, nikada nije ni spavao. "Poraženi su u 'Oluji', ali u svakome slučaju politički djeluju. O Hrvatima se snimaju filmovi da smo genocidan narod - 'Dara iz Jasenovca'. Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin daju izjave kakve daju, Milorad Pupovac svakako tome pridonosi kada govori da mu je Beograd glavni grad i nizom drugih izjava koje duboko vrijeđaju istinske hrvatske domoljube", govori nam general i dodaje:

"Osobito je to sada radikalizirano zbog bespotrebnog kriminaliziranja hrvatskih dragovoljaca HOS-a i njihovog pozdrava u Domovinskom ratu 'Za dom spremni'. Naravno da su neprijatelji Hrvatske u tim četničkim formacijama osjetili prostor u koji moraju uletjeti". 

U budućnosti će, ističe saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, sve više dobivati krila.

Je li to provokacija pred obljetnicu VRO 'Bljesak', upitali smo našeg sugovornika koji nam odgovara: "To je provokacija na sve - i pred obljetnicu 'Bljeska' i obljetnicu 'Oluje'. To je, svojedobno, jedna poruka za pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, u cijelom kolopletu uznemirenih duhova hrvatskih domoljuba. Oni su se priključili i kažem - prvo nije, a sigurno nije zadnje".

Generala smo upitali za mišljenje zašto se Milorad Pupovac sada ne oglašava. Da je bila obrnuta situacija, navodimo, već bi se održavale konferencije za medije te bi brojni političari davali jasnu osudu.

Sačić je i o tome dao svoj sud.

"Šuti jer je sukrivac i sukreator te priče protiv Hrvatske. Htio - ne htio, on svojim političkim radom posljednjih godina itekako potpiruje takve neprijateljske pothvate. Ne želi sebe stavljati u prvi plan, procijenio je da mu je bolje da se pritaji kao što je uvijek pritajen", zaključio je.

Izvor: Direktno.hr/Foto:arhiva/PDN

Izvorni autor: lš/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.