Sajam knjiga i ratnih zločinaca u Beogradu: Svoje knjige predstavili Šešelj i brojni drugi osuđenici za zločine protiv čovječnosti

06.11.2019. 11:30:00

Na ovogodišnjem, nedavno završenom 64. Beogradskom sajmu knjiga osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj ušao je na štand svoje izdavačke kuće “Velika Srbija”, u prvom prstenu Hale 1, potpisujući svoja remek djela, i slikajući se s obožavateljima. To je slika sa sajma knjiga u Beogradu o kojem su nas zadnjih godina izvješćivali autori poput Ante Tomića

diveći se srpskoj ljubavi spram knjige kojoj Hrvati, naravno, ako se njih pita, nisu dorasli, kao ni bilo čemu srpskom. No Šešelj nije ni blizu jedini ratni zločinac koji je ove godine promovirao svoje knjige u Beogradu.

Da Srbi vole literaturu, dok god je u službi četničke propagande, potvrđuje i to da se na sajmu knjiga nalazi i štand Vulinovog Ministarstva obrane, koji je postao pribježište za ratne zločince koji su postali pisci. Tu je i Medijski centar “Odbrana”, specijalizirana ustanova za odnose s javnošću tog ministarstva zadužena za vijesti i izdavačke djelatnosti, koji je promovirao knjigu osuđenog ratnog zločinca Nebojše Pavkovića “Miris baruta i smrti na KiM 1998. godine”.

Na prošlogodišnjem Sajmu knjiga Pavkovićevi ratni dnevnici “Treća armija sedamdeset i osam dana u zagrljaju milosrdnog anđela” promovirani su od strane Vulinovog ministarstva, koje očito priznaje kao istinitu povijest jedino onu koju pišu ubojice i ratni zločinci. Naime, Pavković je 2014. godine osuđen na 22 godine zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, no za službenu Srbiju on je pouzdan svjedok srpske istine o ratu koju nepravedni svijet iz nekih razloga koje Srbija ne može dokučiti ne želi prihvatiti.

Ministarstvo obrane je organiziralo i tribinu na temu “Iskustva djelovanja tijekom NATO agresije – sjetimo se knjige” na kojoj je bio Vladimir Lazarević – zločinac osuđen na 14 godina zatvora zbog deportacije i prisilnog premještanja Albanaca tijekom sukoba na Kosovu i Vinko Pandurević, osuđen na 13 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti i kršenja ratnih zakona i običaja.

Medijski centar “Odbrana”, na čelu s Miroslavom Toholjem, bivšim Karadžićevim ministrom informiranja, objavio je knjigu još jednog ratnog zločinca, Dragoljuba Ojdanića, bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije, osuđenog na 15 godina zatvora.

Nagrade za četnike

Žiri Sajma dodijelio je nagradu “Najbolji izdavač iz dijaspore u 2019.” Svetigori, Izdavačko-informativnoj ustanovi Mitropolije crnogorsko-primorske, „za Izabrana djela Arhiepiskopa Cetinjskog i Mitropolita Crnogorsko-primorskog Amfilohija”. Amfilohije je 2015. godine Šešelja odlikovao visokim Ordenom zlatnog lika Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca za, kako piše u Povelji, „kosovsko rvanje i služenje Zakonu Svetom Božije Pravde u odbrani od ‘pravde’ Haškog suda, kojem tragovi smrde nečovještvom“.

Posebno priznanje za doprinos u oblasti znanosti dodeljeno je knjizi Dobrica Ćosić – između politike i književnosti bivšeg predsjednika Odbora Sajma Zorana Avramovića, nekadašnjeg radikala, a današnjeg Vučićevog naprednjaka. Srpska radikalna stranka je izdavač knjige Zorana Avramovića Agresija pod okriljem demokratije, a izdala je i Šešeljevu knjigu Politička suština militarizma i fašizma gde je Avramović potpisan kao recenzent. Riječ je o Šešeljevom doktoratu, izdanju iz 1992. godine, baš u vrijeme kad je vođa radikala primjenjivao suštinu militarizma i fašizma u praksi, u susjednim državama.

Specijalno priznanje pripalo je knjizi 78 dana Apokalipse – istina optužuje, NATO bombardovanje Jugoslavije 1999, zborniku tekstova kojem je uvodno slovo napisao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a u knjizi se može pronaći i tekst Petera Handkea, trenutno najpoznatijeg relativizatora srpskih zločina i, odnedavno, Nobelovca.

Priređivač nagrađene knjige Aleksandar Vlajković u predgovoru ističe glavnu poruku – „ono što se dogodilo srpskom narodu, ne bi smelo da se ponovi bilo gde i bilo kome u svetu“. Pritom nije mislio na ubijanje albanskih civila, trpanje leševa u hladnjače, sahranjivanje u masovnim grobnicama, niti na protjerivanje stotina tisuća Albanaca s Kosova, već na to što ih se NATO drznuo ometati u tome.

Izvor: Dragovoljac.com/Foto:Dragovoljac.com

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.