Sandra Elkasević osvojila broncu na Olimpijskim igrama

05.08.2024. 21:48:00

Najbolja hrvatska atletičarka svih vremena, Sandra Elkasević ex Perković (34), osvojila je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ovo je treća olimpijska medalja za našu diskašicu, nakon što je prethodno osvojila zlato u Londonu i Riju. Srebrnu medalju osvojila je Kineskinja Bin Feng, dok je zlatna pripala Amerikanki Valerie Allman.

Ovo je druga brončana medalja za Hrvatsku u Parizu, nakon one koju je osvojio Miran Maričić, i peta ukupno. Braća Sinković osvojila su zlato u veslanju, Barbara Matić u judu, dok je Donna Vekić osvojila srebro u tenisu.

Najbolji hitac Sandre Perković iznosio je 67,51 metar. Isti rezultat postigla je i Kineskinja Feng, ali je osvojila srebro zbog boljeg drugog hica. Allman je dominirala s nedostižnih 69,50 metara.

Za Sandru Elkasević ovo je ukupno 15. medalja s velikih natjecanja, od kojih je 11 zlatnih.

Izvor: PDN/Foto:EPA

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.