Šef tvrtke koja je glavni krivac za globalni tehnički kvar: “Jako nam je žao”

19.07.2024. 14:55:00

Brojne institucije širom svijeta, uključujući velike banke, medijske kuće i zrakoplovne kompanije, izvijestile su o velikom tehnološkom kvaru. U intervjuu za NBC News, šef tvrtke za kibernetičku sigurnost Crowdstrike, George Kurtz, ispričao se zbog poremećaja uzrokovanog ažuriranjem softvera.

"Duboko nam je žao zbog utjecaja koji smo izazvali na naše klijente, putnike i sve pogođene, uključujući naše poslovne partnere," izjavio je Kurtz.

Potvrdio je da je problem nastao zbog greške u ažuriranju koje je utjecalo na Microsoftove operativne sustave. "Identificirali smo problem i riješili ga," dodao je.

"Moglo bi potrajati neko vrijeme dok se neki sustavi potpuno ne oporave, ali naša je misija osigurati da svaki korisnik bude potpuno operativan," zaključio je.

Izvor: PDN/Foto:REUTERS/Bing Guan

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.