Selak Raspudić: Covid potvrde nemaju epidemiološki učinak, selektivne su i diskiriminirajuće

29.11.2021. 11:52:00

KOMENTIRALA ŠTO ĆE BITI AKO REFERENDM NE PROĐE

Mostova zastupnica Marija Selak Raspudić za N1 televiziju govorila je o referendumu koji pokreću, kao i o situaciji s korona virusom i Covid potvrdama.

Na pitanje zašto postavljaju dva pitanja na referendumu, Selak Raspudić je rekla: "Zato jer su međusobno povezana i da se bolje uredi način odlučivanja o ključnim odlukama koje se tiču prava i sloboda građana".

O podrški Milanovića toj ideji rekla je: "Ne zagovara samo on, nego i većina oporbe. Sadržajno nema ništa problematično u našem pitanju, a pitanje je političke kalkulacije hoće li nas u praksi podržati. Svaka nam podrška koristi, a što je tiče predsjednika, u pitanju je njegova vjerodostojnost, on je to i ranije zagovarao".

Selak Raspudić kaže da ne može predvidjeti rezultate referenduma: "Ne mogu to procijeniti, bitno je boriti se za pravu stvar. Kad imamo u vidu cjelokupan način odlučivanja o pandemiji, pa i ove covid potvrde, treba netko konačno reći dosta i preuzeti političku odgovornost i pokušati promijeniti sustav. Uvjerena sam da činimo ispravno, dat ćemo sve od sebe, imamo velik broj volontera".

Na pitanje jesu li spremni preuzeti posljedice ako referendum prođe, dodala je:

"Ustavnopravni stručnjaci su nas plašili da je alternativa obavezno cijepljenje kad se ispostavilo da to nije točno jer je Vlada jasno rekla da ga neće biti. Onda se govorilo da je jedina alternativa lockdown. Država je selektivno i pracijalno uvela covid potrvde. To je zastrašivanja građana, postoje razni načini nošenja s krizom, neće se ništa dogoditi ako u krizi osnažimo demokraciju".

Govoreći o alternativi Covid potvrdama, istaknula je:

"Covid potvrde na način na koji su donesene moraju se suspendirati da se očuva pravni poredak. Kod nas je netko preko noći pomislio da treba nešto učiniti, selektivno je uveo covid potvrde, proizveo diskriminaciju za dio građana koji si ne mogu platiti testiranje. Testiranja su besplatna za državne i javne službenike, za one koji trebaju usluge tih institucija nemaju besplatno testiranje.

Način na koji je donesena Covid potvrda je protuzakonit jer ćemo sad tek mijenjati zakon u koji ćemo uvesti Covid potvrde i sankcije za njih. Način na koji su uvedene nema epidemiološki učinak jer je selektivno, parcijalno i diskiriminirajuće"

Izvor: Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: bl/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.