Šerbedžiji je ponovno „badava“ ustupljen najljepši otok na Jadranu!

26.04.2022. 22:06:00

Sve je po zakonu!

Upravno vijeće  Javne ustanove Nacionalnog parka  Brijuni na 28. sjednici održanoj 14. travnja 2022. donijelo je Odluku da u naredne dvije godine, 2022. i 2023. čuveno Kazalište još čuvenijeg Rade Šerbedžije Ulysses (iz Zagreba, Viktora Kovačića 16) i 22. sezonu može održavati svoje programe na drugom po veličini otoku na Brijunima – Mali Brijuni,  koji je inače zatvoren za javnost. Tijekom navedenog razdoblja ovaj otok mogu jedino koristiti članovi i  gosti ovog teatra, te posjetitelji njihovih programa na dva ili tri sata, koliko traje koncert ili predstava, a koje je dosad iz Fažane vozio brod Hrvatske ratne mornarice!

Naime, u zadnjih desetak godina brodovi Hrvatske ratne mornarice (sic!) bili su na usluzi obiteljskom kazalištu Ulysses  ukupno 944 sata, za što je Hrvatskoj vojsci plaćeno ukupno oko 1,1 milijun kuna, ili oko dvije tisuće kuna po satu! (Toga nema nigdje u svijetu!).

Nacionalni park Brijuni za 2022. i 2023. godinu za korištenje Malih Brijuna, jednog od najljepših otoka na Jadranu, naplatit će obitelji Šerbedžija za svaku godinu 50.050 kuna ili ukupno  za dvije godine s PDV-om – 125.125 kuna!

Taj iznos Ulysses ne plaća odmah već na – rate! (Barem je tako bilo dosad).

Međutim, zanimljivo je da je ovaj teatar već početkom godine objavio program za ovu godinu, što će reći da se sve znalo unaprijed.

Inače, hrvatski branitelji i stradalnici i dalje mogu samo sanjati ovakve ili slične pogodnosti, kakve ima već niz godina, otkako se nakon završetka hrvatskog obrambenog Domovinskog rata vratio u Hrvatsku, ovaj glumac sa svojom obitelji.

S obzirom da ovo kazalište ima financijsku i svu drugu potporu od mnogih, od Ministarstva kulture i medija, pa do općina i županija te velikih tvrtki, postavlja se pitanje- čime nas je to zadužila Šerbedžijina obitelj, možda time što su napustili Hrvatsku u vrijeme velikosrpske agresije, odnosno činjenicom da su „mladi i stari“ Šerbedžija izbjegli vojnu obvezu.

Pored toga, Šerbedžija se iznimno često  negativno odnosi prema Hrvatskoj i Hrvatima, ali nema mu ravna kad su pojedine privilegije u pitanju.

Nu, kako bilo da bilo, ljubitelji srpsko-jugoslavenskih i (tu i tamo) hrvatskih kulturnih i inih programa i ove će i naredne godine na Malim Brijunima doći na svoje.

To je nama naša borba dala!

Stoga, živio ti nama, dragi Šerbedžija, sa zvijezdom na čelu, barem još 100 godina!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Izvorni autor: PRIPREMIO:Mladen Pavković/PDN/Foto:screenshot/RTL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.