ŠEŠELJ naredio, “izbacite ih napolje”: “OVO JE KONTINUITET POLITIKE SRBIJE U RATOVIMA”

06.02.2020. 14:49:00

Pristaše Srpske radikalne stranke (SRS), iz koje je potekao i današnji predsjednik Srbije Vučić koji je s dijelom članova osnovao “Naprednu stranku”; izazvale su u srijedu navečer incident u Beogradu, fizički napale i silom istjerale aktiviste nevladinih organizacija i udruga koji su prosvjedovali zbog promocije knjige vođe SRS-a i haškog osuđenika Vojislava Šešelja “U Srebrenici nije bilo genocida”.

Nekoliko aktivista Fonda za humanitarno pravo (FHP) i nekadašnju čelnicu FHP-a Natašu Kandić, te članove još nekoliko NVO-a, Šešeljeve pristalice i članovi SRS počeli su naguravati ispred ulaza u dvoranu središnje gradske općine Stari grad uoči zakazane promocije trotomne knjige kojom Šešelja niječe genocid u Srebrenici.

Ivana Žanić iz FHP-a objavila je na Twitteru kako im članovi SRS ne dopuštaju ući u zgradu općine.

“Došli smo nazočiti tribini i njegovim pristašama podijeliti dossier FHP-a o zločinima nad Hrvatima u Vojvodini kako bi sagledali i drugu stranu priče. Članovi SRS-a su nas vrijeđali i izgurali van, a u jednom trenutku su Natašu Kandić oborili na zemlju, tako da su nas izbacili i nisu nam dozvolili da uđemo”, rekla je za Radio slobodna Europa Ivana Žanić iz FHP-a.

“Kao da ne postoji zakon. Zgrada općine je javni objekt, nemaju pravo nekog tući, udarati, bacati na pod”, ocijenila je Nataša Kandić u izjavi za agenciju Beta.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.