Šibenik pobijedio Dubravu, sad je jasno koja utakmica će odlučivati o putniku u HNL

25.05.2024. 19:52:00

Šibenik je kolo prije kraja došao na dva boda zaostatka za vodećim Zrinskim Osječko

Nogometaši Šibenika preskočili su još jednu, predzadnju prepreku na put povratka u elitni rang. Na Šubićevcu su sa 1:0 svladali Dubravu TIM Kabel i do ispunjenja cilja ostalo im je upisati još samo jednu, 14. pobjedu u nizu, protiv izravnog suparnika Zrinskog, u gostima, u zadnjem kolu. Dakle, s današnjim danom počinje operacija ‘Osijek’.

Carević je protiv Dubrave ušao bez ozlijeđenih Božića, Torresa i Roce, bez kartoniranog Punčeca, dok je Poza ostavio na klupi, želeći ga sačuvati od eventualnog trećeg žutog kartona. Tome treba dodati da je zbog ozljede već u 16. minuti morao izaći Cvijanović. Unatoč svemu tome na Šubićevcu je igrala samo jedna momčad. Bila je to prava viktoria na gol gostiju od prve minute. Šibenik je bio okomit, goropadan i nevjerojatno je što je sve promašio u prvom dijelu. Stvorio je 12 velikih prilika, dva puta pogađao gredu, golman Dubrave se naradio. Najviše se ispromašivao Laća. Narančasti jesu zatresli mrežu već u trećoj minuti, ali je gol Delića poništen zbog vrlo, vrlo sumnjivog zaleđa. Zastavica pomoćnog suca gotovo stalno je bila u zraku, a posebno je ‘na piku’ imao upravo Delića. Mahao je kad je trebao i nije trebao. Dubrava je s druge strane u prvom dijelu imala samo dva dalekometna, neopasna pokušaja.

I kada se činilo da će Dubrava u tom ‘bombardiranju’ proći neokrznuta, mreža se ipak zatresla. Gačić je u 42. minuti poslao visoku dugu loptu na Majića na lijevu stranu, a on je savršeno uposlio Delića koji zabija svoj šesti prvenstveni gol za 1:0 i za veliko slavlje i olakšanje Šibenčana na terenu, klupi i na opet lijepo ispunjenim tribinama. O dominaciji Šibenika u prvom dijelu govori i podatak o čak 18 upućenih udaraca, od toga je njih osam išlo u okvir gol. Uz to su narančasti imali 70 posto posjeda lopte.

Nastavak nije bio toliko sadržajan. Carević se očito zadovoljio tim jednim golom, tako da je drugi dio praktički prošao bez prilika, s obje strane.

I za kraj još jedna vijest vezana za HNK Šibenik. U utorak će, naime, u klupskim prostorijama biti predstavljen projekt i idejno rješenje izgradnje novog i modernog stadiona Šubićevac. Na konferenciji za medije obratit će se vlasnik kluba Željko Karajica, arhitektica i projektantica Angela Vlaić, gradonačelnik Željko Burić i saborski zastupnik Hrvoje Zekanović. Predstavljanje će se izravno prenositi na Instagram i YouTube kanalima HNK Šibenik.

Izvor: PDN/Foto:Snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.