Šimić o velikom problemu Dinamove škole, Bobanu u klubu i susretu s igračima

10.03.2023. 19:32:00

Gost u Dnevniku Nove TV bio je Dario Šimić, proslavljeni hrvatski nogometaš i novi član Uprave Dinama.

Nakon jučerašnjih događanja na skupštini Šimić priča o svojoj budućnosti na novoj funkciji u Dinamu, ali i komentira trenutno stanje u klubu s Maksimira.

U studiju Nove TV ugostio ga je Stipe Sladoljev.

Čestitam na imenovanju u upravu Dinama. Jeste li zadovoljni ishodom sinoćnje skupštine? (Struja Zdravka Mamića nije uspjela smijeniti Mirka Barišića, ali ni Barišićeva struja nije zaista pobijedila.)

''Mislim da se dogodio veliki obrat, ako ćemo gledati oni skupštinu u prosincu. Svašta se tu događalo, žao mi je da se to Dinamu događa, žao mi je zbog ljudi koji su najviše trpjeli, mislim da treba spustiti loptu i vidjeti što i kakao dalje. Klub vodi sada Uprava, gdje smo Vlatka Peras, predsjednik Barišić i ja. Svi se pitaju kako će klub dalje funkcionirati, klub ima svakodnevne obaveze.''

Zbog čega ste mijenjali svoje mišljenje u tri ključna dana na početku ovog tjedna? Najprije ste u ponedjeljak pristali ući u Upravu, pa u utorak odustali, pa u srijedu opet pristali?

''Puno se toga dogodilo u zadnjih mjesec dana, ja sam napravio jednu neubičajnu stvar, to je da sam ušao prije same skupštine i odabrao jednu stranu, tu sam riskirao i poslao poruku. To je sasvim u redu da se kaže kako će se klub voditi, Barišić je to napravio imenovanjem mene.''

Jesi li navijači zadovoljni?

''Navijači su zadovoljni i razgovarali su s predsjednikom Barišićem, pokušat će se naći najbolje rješenje za Dinamo.''

Za sada ste u Upravi kluba samo vi i Vlatka Peras. Ali već sutra trebala bi biti imenovana još jedan ili dva nova člana. Tko će to biti?

''To ćemo vidjeti, ne bih o tome danas, sutra je Izvršni odbor.''

Od početka ovog sukoba za vlast u Dinamu, vas se povezuje i sa Zvonimirom Bobanom. Sudjeluje li i on u ovoj borbi i kako?

''Ja moram napomenuti da sam zadnje četiri godine u Milanu, otkad su došli Maldini i Boban, s njima sam prošao sve procese u klubu, dosta sam naučio od njih, to je težak posao, razgivarali smo o odabiru trenera, momčadi, ovo mi nije strano i tu se osjećamo kao doma.''

Danas ste već imali prvi susret s igračima. Što ste im poručili?

''Igrače moram pohvaliti, oni su stvarno cijeli ovaj period odradili koji nije bio lagan, prvi smo i idemo prema dvostrukoj kruni.

Ispred nas je jedan pozitivniji period, siguran sam da je ispred nas jedan lijepi period, od nas se očekuju rezultati, Dinamo je pobjednički klub, navijači žele drugačiji Dinamo, a na nama je da vratimo povjerenje Dinamo. Mene zabrinjava kod Dinama, ali i u ostalim klubovima, da imamo samo pet posto prihoda, vodimo transferima, da ne budemo napeti i da čekamo taj sedmi mjesec. U zadnjih nekoliko godina smo imali korona krizu, neka tržišta su se izgubila, kao Ukrajina i Turska, pred nama su veliki izazovi.

Naša škola nogometa više ne rade takve rezultate kao prije, nemamo skoro standardnog reprezentativca u mladim kategorijama'', dodao je Šimić.

Izvor: gol.hr/Foto: Dnevnik.hr

Izvorni autor: gol.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.